favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.04.2017 08:36:31

Začenjata Trbovc in Gomboc

V Varšavi na Poljskem se danes začenja evropsko prvenstvo v judu. Med 369 tekmovalci iz 41 držav je Slovenija zastopana z osmerico judoistov, uvodni dan pa bosta na tatamiju varovanca Marjana Fabjana Matjaž Trbovc in Adrian Gomboc.

Trbovcu v kategoriji do 60 kg je žreb v uvodnem nastopu namenil Nemca Moritza Plafkyja, ki odmevnejših mednarodnih dosežkov še njima, vsekakor pa je 21-letni Plafky neugoden tekmec, saj je dvakrat osvojil naslov nemškega prvaka. V primeru zmage bo v sloviti Torvar Areni nato težji tekmec aktualni evropski podprvak Azerbajdžanec Orhan Safarov.


Gomboc se bo v kategoriji do 66 kilogramov najprej pomeril z mladim Portugalcem Joaom Crisostomom, nato pa z boljšim iz dvoboja med Črnogorcem Jusufom Nurkovićem in Petrom Zadrom iz Bosne in Hercegovine. Oba Slovenca pa bosta morala za četrtfinale, ki pomeni tudi nastop v popoldanskem delu tekmovanja, dobiti oba uvodna dvoboja.

S kolajno pa se Slovenija v poljski prestolnici spogleduje najkasneje v petek, ko bo v kategoriji do 63 kg nastopila aktualna evropska, svetovna in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike