favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.04.2017 22:15:30

Volleyball Ljubljana - GEN-I Volley 3:2 (-14, 22, 22, -21, 10)

Odbojkarice Volleyall Ljubljane so v drugi tekmi za tretje mesto v 1. DOL za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:2 (-14, 22, 22, -21, 10). Izid v zmagah je izenačen na 1:1, ekipi igrata na dve zmagi.

* Športna dvorana Galjevica, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).
* Volleyball Ljubljana: Maček, Mijoč, Ferlinc, Čotar, Dolenc, Pavič, Cnjac, Mihalinec, Janežič, Vrhovnik, Arnež, Vlepič, Flego.
* GEN-I Volley: T. Bavdaž, P. Marušič, N. Bavdaž, Kolbl, Đukić, Velikonja Grbac, Š. Marušič, Simčič, Spačal, Vičić, Gubaš, Beguš.

Na prvi tekmi za tretje mesto so ljubljanske odbojkarice v Novo Gorici vodile z 2:1 v nizih, v nadaljevanju pa so Novogoričanke prišle do tesne, vendar pomembne zmage. Toda podobno je bilo tudi v lanski sezoni, ko sta se ljubljanska in novogoriška ekipa prav tako srečali v boju za končno tretje mesto, nato pa so varovanke Gregorja Rozmana dobile naslednji dve tekmi. Podoben SCENARIJ so si v ljubljanskem taboru želeli tudi letos, po zadnji tekmi v sezoni v domači dvorani, ki je imela tudi dobrodelno noto, pa so na dobri poti. Tretja, odločilna tekma bo namreč v soboto v Novi Gorici.


Toda po prvem nizu so bile Ljubljančanke daleč od želenega cilja, saj so gostje tekmo začele s tremi zaporednimi bloki Mirte Velikonje Grbac za vodstvo s 4:0. Tudi v nadaljevanju so bile Novogoričanke, ki so s svojimi servisi povzročale nemalo težav domačim sprejemalkam, veliko boljše, po asu Teje Bavdaž je bilo že 17:9 za GEN-I Volley, ki je do vodstva z 1:0, prišel po napaki na servisu mlade Nike Čotar.

Ko so Novogoričanke z novim asom Teja Bavdaž na začetku drugega niza povedle s 5:1, je se kazalo na ponovitev uvodnega niza, vendar so se domačinke na servis Katje Mihalinec, ki je dosegla tudi dva asa, vrnile v igro. Toda po njihovem vodstvu z 9:5 so šest zaporednih točk dosegle gostje, ki pa so na drugi tehnični odmor odšle z zaostankom treh točk. Na 17. točki je bil izid še zadnjič v drugem nizu izenačen, Mihalinčeva in Helena Mijoč pa sta imeli največ zaslug za sedem zaključnih žog Ljubljančank za izenačenje v nizih. Peto je nato z blokom izkoristila Maša Arnež.

V izenačenem tretjem nizu so bile večinoma v prednosti Novogoričanke, ki so s točko Katarine Spačal vodile z 19:16. Že na 19. točki je Nuša Ferlinc izid izenačila, v končnici pa je razpoložena Mihalinčeva ljubljanski ekipi priigrala odločilno prednost za vodstvo z 2:1 v nizih. Vendar se novogoriške odbojkarice še niso predale. Na servis Polone Marušič so s tremi njenimi asi domačinkam pobegnile na 17:10, in čeprav so se jim Ljubljančanke v končnici niza približale na dve točki zaostanka (21:23), preobrat pa sta preprečili Spačalova in Bavdaževa.

Pred štirimi dnevi v Novi Gorici so se v tie-breaku zmage vselile Novogoričanke, ki so po bloku Petre Vrhovnik na Galjevici za domačo ekipo ob menjavi strani zaostajale za točko. Toda po servisih Ferlinčeve in uspešnem napadu Mihalinčeve so Novogoričanke zaostajale že za štiri točke (8:12). Tekma se je nato končala z blokom Mijočeve in z napako na servisu Bavdaževe.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike