900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.04.2017 22:15:08

Zgornja Gorenjska - Mislinja 3:0 (8, 15, 15)

Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v tekmi šestega kroga zelene skupine 1. DOL za ženske doma premagale Mislinjo s 3:0 (8, 15, 15).

* Dvorana Pod Stolom, gledalcev 70, odnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica).
* Zgornja Gorenjska: Avsenik, Tučen 4, Lužovec 5, Košak 5, Pogačar 9, Burja, Marzidovšek 9, Langus 4, Zorman 5, Humerca 12.
* Mislinja: Manojlovič1, Kramer 8, Lužnik 3, Penica 9, Lekše 5, Proševa 3, Gams 3.

Medtem ko so bile odbojkarice Zgornje Gorenjske pred obračunom z Mislinjo visoko motivirana in tudi v vlogi velikih favoritinj, so bile gostje, ki so v Zabreznico prispele z le sedmimi igralkami, že pred tekmo praktično obsojene na nov poraz.



Varovanke Iztoka Kšele so vedele, da je obstanek v prvi ligi zagotovljen, a so bile navkljub temu odločene, da se bodo od domačih navijačev v sezoni, ki se končuje, poslovile z zmago. Od prvega začetnega udarca do zadnjega so delovale prepričljivo, v vseh elementih so nadigrale gostje, razlika na parketu je bila očitna, zmaga in obstanek v prvi ligi pa popolnoma zaslužen.

Trener Kšela je dal priložnost vsem desetim igralkam, vse so svojo nalogo izpolnile brezhibno in mladi ekipi iz Gorenjske zagotovile nastopanje v družbi najboljših tudi v prihodnji sezoni, medtem ko se Mislinja po letu dni poslavlja.

"Ne glede na to, da smo si obstanek že zagotovile, smo se želele od domačega parketa in domačih navijačev posloviti z zmago. Temu smo podredile vse, cilj je bil jasen, jasen je bil tudi dogovor pred tekmo, ki smo se ga v celoti držale in ga tudi izpolnile, vse se je odrazilo na igrišču. Lahko smo zadovoljne s tekmo, enako velja za celotno sezono, v kateri smo se veliko naučile in upam, da bomo to znale prenesti tudi za naprej," je po tekmi dejal Eva Pogačar, kapetanka Zgornje Gorenjske.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike