Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
až/STA
až/STA
07.05.2016 08:55:50
Deli članek:

Giro: Primož Roglič strnil misli na uvodu Italijanske pentlje (video)

vszi

Presenetil je kolesarsko javnost, presenetil je tudi oba komentatorja Eurosporta, ki najbolj intenzivno spremlja dogajanje v kolesarstvu. Primož Roglič je včeraj za las ostal brez rožnate majice, vseeno pa zadovoljstva ni skrival.

Za Nizozemsko, kjer se je letošnji Giro začel in bo tu vztrajal še danes in jutri, je bil prvi dan vseeno zelo uspešen. Poleg 26-letnega Primoža Rogliča, ki vozi za Nizozemsko moštvo LottoNL - Jumbo, je prolog ali bolje rečeno krajši kronometer dobil 25-letni Tom Dumoulin. Vseeno pa je precej pozornosti v Apeldoornu požel tudi Rogličev vrhunski dosežek.

"Zagotovo sem zadovoljen z dosežkom, čeprav nekaj grenkega priokusa je. Trenutno ne morem reči, kje sem izgubil to stotinko, najbrž na več mestih. Definitivno se je dalo še boljše odpeljat, a če bi mi kdo pred začetkom ponudil drugo mesto, bi ga brez oklevanja sprejel. Presenetil sem sebe, najbrž tudi druge, čeprav večjih odzivov na moj dosežek še ni. V glavnem sem prejemal le čestitke, kakšnih večjih pogovorov nisem imel. Niti s klubskim vodstvom, z njim bom govoril pozneje, ko se bomo pogovorili tudi o nadaljnji strategiji. Vsekakor si želim v drugi etapi napasti rožnato majico, najbrž tako razmišljajo tudi v ekipi," je po uspehu dejal nekdanji kolesar Adrie Mobila, lani je v njenem dresu dobil dirko po Sloveniji, ki pa kljub uspehu, ki buri domišljijo, ostaja na trdnih tleh, saj ostaja pomočnik kapetana moštva LottoNL-Jumbo Stevena Kruijswijka.

Arsen Perić

"Še vedno bom njegov pomočnik. Gremo korak za korakom, bomo videli, kaj se bo v naslednjih etapah dogajalo. Sem dobro pripravljen, opravil sem višinske priprave, upam, da mi bo šlo dobro tudi v klanec, želim pomagati in biti zraven najboljših, potem pa bomo videli, kaj in kako," je še dejal nekdanji smučarski skakalec, zdaj pa profesionalni kolesar, ki je kot strela iz jasnega prodrl med najboljše na touru.

Pred dirko je dejal, da komaj čaka, da ob cesti vidi svoje navijače: "Videl sem profile etap, a jih še nisem do potankosti preučil. Grem iz dneva v dan. V največjem pričakovanju sem pred etapami, kjer bo največ domačih (slovenskih op. p.) navijačev."

Letošnjo sezono je zares odlično začel in v Dirki po Kataloniji osvojil drugo mesto. "Če bi na začetku v Avstraliji pomislil na takšen prvi del sezone, bi bil zagotovo presenečen. Zdaj sem le zadovoljen z začetkom, pred nadaljevanjem pa sem sproščen. Kot pravim, grem iz dneva v dan in upam na uspešno dirko po Italiji." Letošnjo sezono je zares odlično začel in v Dirki po Kataloniji osvojil drugo mesto. "Če bi na začetku v Avstraliji pomislil na takšen prvi del sezone, bi bil zagotovo presenečen. Zdaj sem le zadovoljen z začetkom, pred nadaljevanjem pa sem sproščen. Kot pravim, grem iz dneva v dan in upam na uspešno dirko po Italiji."

vszi

Druga Etapa bo na sporedu danes, ko kolesarje čaka 190 kilometrov dolga pot iz Arnhema v Nijmegen. 

Ogled prihoda Rogliča v zaključek prologa si lahko ogledate v spodnjem posnetku od 1:19.20 dalje. Zaključek nastopa zmagovalca pa po 1:53.00. Ob enem si lahko pogledate posnetek, ki ga je Roglič delil ob otvoritveni ceremoniji dirke po Italiji. Nedvomno se ob tem naježi koža tudi popolnoma laičnemu spremljevalcu športnega dogajanja.