Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.05.2016 18:16:13
Deli članek:

Bernardi zapušča Halbank

Profimedia

Italijanski odbojkarski trener Lorenzo Bernardi se po dveh letih na klopi ekipe Halbank iz Ankare poslavlja od aktualnega turškega državnega in pokalnega prvaka. Do spremembe pa je prišlo v vrstah poljskega podprvaka Asseco Resovia Rzeszowa, kjer bo v novi sezoni namesto Bartosza Kureka igral kanadski reprezentant Gavin Schmitt.

"Za mano je izredno dragocena izkušnja, v zadnjih mesecih celo nevarna, vendar pa ko govorimo o rezultatih, sta za nami dve zelo dobri sezoni. Imel sem srečo, da sem lahko delal z odličnimi igralci, ki so pokazali veliko znanja. Rad bi se zahvalil vsem, s katerimi sem delal v klubu, kajti brez njihove pomoči ne bi bili tako uspešni. Pred mano so novi izzivi, nisem pa se še odločil, kje bom nadaljeval trenersko kariero," je ob slovesu iz Ankare dejal Bernardi.

Pred prihodom v Halbank je bil Bernardi štiri leta trener v ekipi Jastrzebski Wegiel, eno leto tudi slovenskemu reprezentantu Mitji Gaspariniju, sicer pa 47-letni strokovnjak v svoji blesteči igralski karieri ni osvojil le olimpijske zlate kolajne.

Namesto Kureka pa bo v ekipi Asseco Resovia Rzeszow igral Schmitt, ki je v lanski sezoni igral v Braziliji za Funvic Taubate. Tridesetletni kanadski korektor bo v poljski superligi igral najmanj eno sezono.