Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.05.2016 16:05:07
Deli članek:

Ob serijskem zmagovalcu Gajserju v Nemčiji še Peter Irt

vszi

Konec tedna se bo v nemškem Teutschenthalu nadaljevala sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Serijski zmagovalec Tim Gajser, ki je dobil zadnje tri dirke v Argentini, Mehiki in Latviji, bo skušal prevzeti skupno vodstvo v elitnem razredu MXGP, kjer ima le še eno točko zaostanka za Romainom Febvrejem. Nastopil pa bo tudi Peter Irt.

Pred začetkom sezone je sicer kazalo, da bo slovensko zastopstvo na nemški preizkušnji še številčnejše. Obetal se je nastop kar štirih tekmovalcev, toda sezona je že na začetku terjala davek. Klemen Gerčar (odločil se je za operacijo poškodovane rame in bo odsoten dlje časa) in Jernej Irt tako okrevata po poškodbah in v Nemčiji ne bosta mogla nastopiti, Peter Irt pa že z nestrpnostjo pričakuje svojo prvo pravo dirko v tako močni konkurenci.

"Glede na to, da je po dolgem času prijavljenih štirideset tekmovalcev in bo startna rampa polna, poleg tega bo to zame prva MXGP dirka, je težko karkoli napovedati. Želim odpeljati čim bolj sproščeno in se čim bolj ujeti s konkurenco, saj mi bo to pomagalo tudi za naslednje tekme svetovnega prvenstva," je napovedal Irt, ki mu letos tekem v močni konkurenci ne manjka, in nadaljeval: "S pripravljenostjo sem zadovoljen in letos sem se v močni konkurenci dobro znašel, zato se vidim med dobitniki točk."

Tim Gajser je za razliko od Petra Irta na prvih šestih dirkah sezone že dodobra spoznal svoje konkurente oziroma so ti lahko spoznali, kdo je Tim Gajser. Devetnajstletni mladenič iz Makol se podaja v boj za skupno vodstvo, ki je trenutno oddaljeno le eno točko. Vodi še vedno Francoz Romain Febvre.

Gajser je na zadnji dirki v Latviji dosegel neverjetno zmago - po padcu v drugi vožnji je namreč pridobil 19 mest in s četrtim mestom v drugi vožnji prišel prav do mesta, ki mu je omogočilo skupno zmago na dirki, potem ko je dobil prvo vožnjo.

Ob padcu, po katerem ga je zadel še tekmec Maximilian Nagl, je utrpel tudi lažjo poškodbo desnega zapestja. "Počutim se dobro, le v desnem zapestju še čutim bolečine zaradi padca. Sicer pa gre vse po načrtih in tudi v Nemčiji bom dal vse od sebe. Z ekipo smo pripravljeni na novo dirko," je razložil Gajser.

Za motokrosiste v tem mesecu sicer ne bo veliko počitka. Maj prinaša štiri dirke za SP (Latvija, Nemčija, naslednji konec tedna Italija, konec meseca še Španija). S špansko dirko pa se bo končala tudi prva polovica sezone.

Prva vožnja razreda MXGP na nemški dirki bo v nedeljo ob 14. uri, druga vožnja pa bo ob 17. uri.