Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
05.08.2014 16:28:59
Deli članek:

Brez Slovencev na Vuelti?

Grega Wernig

Dobra dva tedna pred začetkom Vuelte je jasno, da bo to ena močnejših v zadnjih letih, vprašanje pa je, ali bomo na dirki lahko spremljali tudi slovenskega kolesarja.

Chris Froome, Nairo Quitnana, Alejandro Valverde, Joaquim Rodríguez. Fabio Aru, Anrew Talansky, Mark Cavendish, Peter Sagan, Rigoberto Urán, Chris Horner, Thibaut Pinot, Warren Barguil, imenitna zasedba, kot je na zadnji veliki tritedenski dirki v sezoni že dolgo ni bilo. Na tem prvem seznamu, ki pa bo v prihodnjih dnevih in tednih deležen še prenekatere spremembe, pa ni nobenega slovenskega kolesarja. Oziroma sta dva, a tako Boruta Božiča kot Janija Brajkoviča, ki je lani en dan nosil tudi rdečo majico vodilnega, je Astana na tem (pred)seznamu uvrstila med rezerve.

Kot že rečeno se lahko do 23. avgusta in začetka Vuelte še marsikaj spremeni, a za zdaj deveterico kazahstanskega moštva na papirju sestavljajo Mikel Landa, Tanel Kangert, Danii Fominych, Francesco Gavazzi, Jacopo Guarnieri, Aleksej Lutsenko, Paolo Tiralongo, Andrej Zeits in seveda kapetan Fabio Aru, ki bo po tretjem mestu na Giru znova naskakoval zmagovalni oder.