Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jakob Škantelj
Jakob Škantelj
04.08.2014 18:42:23
Deli članek:

Đurić prvi dan peti

V Eindhovnu se je danes začelo plavalno evropsko prvenstvo za invalide, na katerem ima Slovenija dva svoja predstavnika. Slovenijo zastopata Darko Đurić in Aleš Sečnik.

Oba je čakala tekma na 100 metrov prosto, a jasno je vsak nastopal v svoji kategoriji. Tako je bil Sečnik v kategoriji S2 uvrščen direktno v popoldanski finale, medtem ko je moral Đurić tekmovati že v dopoldanskih kvalifikacijah, ki jih je končal s petim časom in zanesljivo uvrstitvijo v finale.
Čeprav je bilo za pričakovati, da se bo svetovni prvak v tej disciplini, povzpel še za kakšno mesto in se vmešal v boj za katero izmed kolajn, mu to žal ni uspelo, saj se je v finalu s časom 1:30.89 uvrstil na isto mesto kot v dopoldanskem delu. Eno izmed najmočnejših disciplin je Darko tako zaključil brez nove žlahtne kovine okoli vratu, a podobno se je pričelo tudi lansko svetovno prvenstvo v Montrealu, iz katerega pa je na koncu odnesel tri medalje. Prav toliko priložnosti bo imel še na Nizozemskem, kjer ga v naslednjih dneh čakajo nastopi na 50 in 200 metrov prosto ter 50 metrov delfin.

Kot rečeno pa je popoldne finalni nastop dočakal tudi Sečnik, ki pa je v tej disciplini nastopal v združeni kategoriji, zato so bili tekmeci že pred startom v prednosti. Tako 22-letnik ni zmogel premagati nobenega nasprotnika, a ga prav tako do konca tedna čakajo še tri priložnosti za izboljšanje tega rezultata.