Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
04.08.2014 20:05:02
Deli članek:

Phelps: Bilo mi je dolgčas

Reuters

Ena od najvznemirljivejših novic zadnjih nekaj mesecev je nedvomno vrnitev najuspešnejšega olimpijca Michaela Phelpsa v plavalne bazene.

Devetindvajsetletni Američan se je po olimpijskih igrah v Londonu odločil, da bo končal svojo profesionalno kariero in se, malo za šalo, malo zares, posvetil golfu. Toda kaj kmalu je ugotovil, da mu vihtenje palice še zdaleč ne gre tako dobro od rok, zato se je kaj kmalu odločil, da se bo vrnil. "Upokojitev je bila dolgočasna, če sem iskren. Bilo je smešno, dobesedno nič nisem delal. Ko sem bil doma, sem skušal igrati golf in se družiti s prijatelji, toda vsi so bili v službah. Klical sem jih in jim pošiljal sms sporočila. Nato sem kar sam udarjal žogice. Začel sem se dolgočasiti. Nikoli nisem bil tako dolgo doma, vedno sem potoval in se družil z različnimi ljudmi," je v smehu pojasnil Phelps, ki te dni trdno trenira v bazenu, čeprav je vrnitev vse prej kot lahka. "Vesel sem, da moje življenje spet poteka po starih tirnicah. To sem potreboval. Vesel sem, da sem leto in pol počel vse, kar sem si želel, toda na drugi strani sem srečen, da lahko spet treniram."

POT JE ŠE DOLGA
Phelps se bo udeležil ameriškega prvenstva, ki se pričenja to sredo, nastopil pa bo v štirih disciplinah (100 metrov prosto, 100 metrov hrbtno, 100 metrov delfin in 200 metrov mešano). Trenutno se osredotoča na krajše razdalje in skuša pridobiti vso tisto kondicijo in eksplozivnost. Morda se sliši zelo enostavno, a to nikakor ni. Tisti, ki Phelpsa zdaj vsakodnevno srečujejo, se strinjajo, da je postal drugačen, da se v bazenu predvsem zabava in smeji. A tudi gara. "Zaveda se, da je pred njim še dolga in naporna pot. Trenutno je sicer v dobri pripravljenosti, toda ve, da bo moral v naslednjem letu še kako garati, če bo želel biti stari dobri Michael. videli bomo, kako se bo vse skupaj izšlo," je povedal njegov dolgoletni trener Bob Bowman.