Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
05.08.2014 10:41:09
Deli članek:

Presenečeni tudi pri Williamsu

Reuters

Ekipa Williamsa je v lanski sezoni formule ena osvojila skupno pet točk. Zelo slabo za enega vidnejših predstavnikov v tem športu. Zato ne čudi, da so odgovorni pričakovali, da bodo letos naredili korak naprej.

In so tudi ga. Na prvih enajstih preizkušnjah nove sezone ima Williams na svojem računu 135 točk, iz lanskega devetega mesta med konstruktorji se je dvignil na četrto. Tretji Ferrari mu beži le za sedem točk. Napredek je torej več kot očiten, zaradi česar so presenečeni tudi v moštvu.

Še posebej se je izkazal Valtteri Bottas, ki je zbral 95 točk in trikrat stal na stopničkah za zmagovalce - v avstrijskem Zeltwegu je bil tretji, v Silverstonu in Hockenheimu pa drugi. Finec tako v skupnem seštevku svetovnega prvenstva med dirkači zaseda peto mesto.

"Če bi mi lani nekdo rekel, da bomo letos večkrat stali na stopničkah, bi temu res težko verjel. Vendar smo vedeli, da delamo v pravi smeri. Z vsemi spremembami, ki smo jih naredili, je bilo jasno, da se bodo naši rezultati izboljšali. Vendar ne tako zelo izboljšali," je povedal Bottas, in nadaljeval: "Vse skupaj je plod trdega dela in predvsem sprejemanja pravilnih odločitev. Vedno je težko postaviti konkretne cilje pred začetkom sezone, ampak zdaj vemo, kje smo. To moramo potrjevati in si hkrati postaviti še višje cilje."

Kaj to konkretno pomeni? "Mislim, da moramo kot ekipa povečati razliko do tistih, ki so za nami. Prav tako pa ne smemo izključiti možnosti, da se v konstruktorskem seštevku približamo Red Bullu." Rdeči biki so trenutno na drugem mestu in imajo pred Williamsom 84 točk prednosti. "Do konca sezone je še veliko dirk. Če nam bo uspelo osvajati točke z obema bolidoma, obstajajo možnosti tudi za to."

Na vprašanje, ali si je Williams sposoben letos privoziti zmago na kateri od preostalih dirk, je Bottas odgovoril, da bo to težko izvedljivo, ni pa nemogoče. "Vedno ciljamo na zmago. Ta sezona je zaradi Mercedesove prevlade na vseh dirkališčih izjemno težka. Vendar nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Ampak je jasno, če gledamo samo hitrost, bo to izjemno težko. Še vedno izboljšujemo bolid in si želimo v tej sezoni še dodatno napredovati. Vedno stremimo k izboljšavi."