stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bu
bu
0 10.10.2021 14:25:56

Koliko sta na BOKSARSKEM SPEKTAKLU brez primere zaslužila Fury in Wilder? Številke so NORE!

Profimedia
Britanec Tyson Fury ostaja svetovni boksarski prvak po verziji WBC v težki kategoriji potem, ko je v Las Vegasu v 11. rundi predčasno premagal dve leti starejšega Američana Deontayja Wilderja in ubranil naslov.

Težko pričakovani boksarski spektakel si je v meki igralništva ogledalo 16 tisoč gledalcev, na milijone pa je dvoboj spremljalo po televizijskih ekranih. Dvoboj je v 11. rndi predčasno odločila desnica kar 206 cm visokega boksarja iz Manchestra. "To je bila odlična borba. Res me je prisili, da sem si prigaral svoj honorar. Vedno sem trdil, da sem najboljši boksar na svetu. To sem dokazal, on je drugi najboljši," je po tekmi dejal zmagovalec, ki v poklicni karieri ni doživel poraza in dodal, da so bili njegovi dvoboji z Wilderjem trilogija športa, enakovredni vsaki športni zgodbi.


Tako zmagovalec kot poraženec pa sta prejela kar zajeten kupček denarja. Fury bo prejel 30 milijonov dolarjev in 60 odstotkov zaslužka s strani plačila za ogled prenosa. Wilder bo v žep pospravil 20 milijonov in preostalih 40 procentov prihodkov za ogled prenosa. To po prvih izračunih pomeni, da bo Fury v žep pospravil 90 milijonov, Wilder pa približno 60 milijonov dolarjev.

Značke: wilder, fury, boks

Članki iz rubrike