Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.10.2021 20:17:50

ACH Volleyju derbi s Calcitom

Odbojkarji ACH Volleyja so dobili prvi letošnji derbi s Calcitom Volleyjem.

V dvorani Tivoli so v 2. krogu državnega prvenstva pokalne prvake premagali s 3:1 (-20, 19, 19, 22) in jim tako zadali drugi poraz v sezoni, Kamničani so namreč izgubili tudi derbi prvega kroga proti prvakom iz Maribora.

Ekipi zagotovo nista pokazali vseh svojih sposobnosti, videlo se je, da je šele začetek sezone in da morata še precej reči popraviti. Oboji so precej nihali, Ljubljančani so slabo odigrali prvi niz ter ga tudi izgubili. So se pa v nadaljevanju vendarle popravili, kar je bilo ob konstantnem sprejemu dovolj za zmago, s katero so se vsaj delno maščevali za poraz v lanskem pokalnem tekmovanju.


Pri domači ekipi je bil najbolj razpoložen korektor Nikola Gjorgiev, dosegel je 19 točk, 17, od tega tri neposredno s servisom, jih je dosegel Alen Šket, 12 jih je prispeval novi kapetan Jan Pokeršnik. Tudi pri Kamničanih sta najučinkovitejša igralca dosegla 19 oziroma 17 točk, najučinkovitejši je bil Miha Bregar, ki je na korektorskem mestu zamenjal še ne povsem zdravega Mitjo Gasparinija, dve manj je v statistiko vpisal Martin Kosmina.

Tako kot ACH je tudi Merkur Maribor zabeležil drugo prvenstveno zmago. S 3:0 (26, 20, 18) je premagal Hišo na kolesih Triglav. Prva polovica tekme je bila izenačena, v prvem nizu so v končnico s prednostjo dveh točk vstopili Kranjčani, ki pa prednosti niso zadržali. Do izida 18:18 je bil izenačen tudi drugi niz, ki pa so ga na koncu vendarle zanesljivo dobili gostitelji. Ti so še najlažje dobili tretji niz.

Pri Mariborčanih, ki so igrali brez madžarskega reprezentanta Rolanda Gergyeja, je 21 točk dosegel Ahmed Ihbajri, 15 jih je prispeval Filip Kovačević, 13 pa Žiga Donik, slednji je v ekipi zamenjal Madžara. S štirimi bloki se je spet izkazal tudi Jan Kržič. Pri Gorenjcih je bil z 12 točkami najučinkovitejši kapetan Janko Bregant.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike