Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

žigan-krajnčan Njena.si

Marjetkin zlati gumb sinu Romane Krajnčan

green dragons Ekipa24.si

MAŠČEVANJE za Škofjo Loko? Navijači iz ...

sta
sta
0 09.10.2021 11:10:37

'Ne morem ŽIVETI NA ŽENIN RAČUN!' Uspešna slovenska naveza gre narazen, razlog je DENAR!

alesfevzer.com
Nič več ne bosta sodelovala.

Rok Predanič je potrdil, da ni več trener Luke Janežiča, ki je bil med letoma 2017 in 2019 trikrat zapored izbran za najboljšega slovenskega atleta leta. Sodelovala sta od decembra 2012 naprej. Predanič, ki je bil do prejšnje sezone tudi trener slovenske rekorderke na 400 m Anite Horvat, se umika iz atletike. "Z Lukom sva se po devetih letih sodelovanja razšla. Ocenil sem, da ne morem več delati v atletiki, saj nisem imel leto in pol pravih dohodkov. Nisem uspel, da bi prišel do zaposlitve kot trener," je pojasnil Predanič.

Kot je izpostavil, si je večkrat poskusil zagotoviti redni dohodek. "Vendar mi tega ni zagotovila niti Atletska zveza Slovenija niti Olimpijski komite Slovenije. Ker imam družino, pač ne gre, da bi živel na ženin račun. Ta trenutek še ne vem, kaj bom počel, sem pa se ponovno vpisal na fakulteto za šport, kjer želim končati magisterij," je dodal.


Janežič ima lepe spomine na sodelovanje s Predaničem. je pojasnil Janežič in dodal, da bo v kratkem na posebnem dogodku predstavil svojo novo ekipo.

Štiriinštiridesetletni Predanič je nekdanji sprinter, ki je bil leta 2002 izbran tudi za najboljšega slovenskega atleta leta. Po končani športni karieri se je posvetil treniranju, največ časa pa je sodeloval s Horvatovo in Janežičem. Slednji je z najboljšim časom sezone (45,36 sekunde) v polfinalu teka na 400 metrov avgusta letos na olimpijskih igrah v Tokiu zasedel skupno 15. mesto, kljub težavam s poškodbo v prvi polovici sezone.

Vodičan je že nastopil na OI in osvojil 17. mesto leta 2016 v Riu de Janeiru. Leta 2017 je bil na SP najvišje v dvorani leta 2017 v Birminghamu, kjer je bil sedmi, na prostem pa na 28. mestu v Pekingu leta 2015. Na evropskih prvenstvih je bil najbližje odličju v dvorani leta 2019 v Glasgowu, kjer je bil četrti, mesto nižje pa letos v poljskem Torunu. Na EP na prostem je bil dvakrat peti, leta 2016 v Amsterdamu in v Berlinu leta 2018. Leta 2017 je postal evropski prvak do 23 let, dve leti prej je bil v tej kategoriji tretji.

Članki iz rubrike