Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(BZS-pr)
(BZS-pr)
0 02.07.2021 10:54:48

Poraz Maribora v Bijeljini z grenkim priokusom

BK Maribor
BZS
V soboto je v Bijeljini na mestnem trgu potekal dvoboj drugega kroga regionalne boksarske lige med BK Radnik in Mariborom, ki združuje najboljše slovenske boksarje. Domačini so bili boljši s 16:4, ponovno pa se je našim boksarjem godila krivica, saj so bile s strani sodnikov pogoste čudne odločitve v korist domačinov.

Kljub vsemu pa sta bila organizacija in gostoljubje na najvišji ravni in vidi se, da tudi Bijeljina živi za svoj boksarski klub. Predsednik BZS Damjan Habjanec se je pred dnevi udeležil pomembnega sestanka vseh boksarskih zvez s področja nekdanje Jugoslavije, ki je bil v Makedoniji, kjer je vse visoke goste sprejel tudi premier Zoran Zaev in jasno podprl skupne napore za boljšo boksarsko prihodnost.

Jernej Kuzma, sekretar BZS, ki je bil tokrat del slovenske delegacije, nam je opisal dogajanje v Bijeljini z organizacijskega vidika: "Župan Bijeljine Ljubiša Petrović je v svojih prostorih pripravili sprejem za vse, ki so pripomogli k organizaciji dogodka. V vseh pogovorih je bilo občutiti veliko podporo športu s strani občine, kar seveda izdatno pripomore k uspešni organizaciji takšnih dogodkov. Pohvaliti je treba tudi veliko gostoljubje domačinov, dobrodošlo smo se počutili prav na vsakem koraku. Izvedba in boksarski ambient v središču Bijeljine ter TV produkcija so bili na najvišjem nivoju. Verjamem pa tudi, da bodo v naslednjem krogu lige, ki bo septembra v Mariboru, končno tudi boksarski rezultati nam v korist."

Boksarji so svoje delo opravili veliko bolje kot sodniki

Predstavnik ekipe iz Maribora Igor Rašić, ki je bil skupaj s Slobodanom Andjelićem aktiven ob ringu, je povzel dogajanje v ringu, ob katerem je bil močno razočaran nad nekaterimi sodniškimi odločitvami: "Lahko zagotavljam, da bi ob korektnem sojenju lahko iztržili tudi neodločen izid. Sodniki so svoje delo opravili, kot so, boksarji pa vsekakor bolje kot sodniki. Tokratna regionalna liga se je začela z uvodnimi borbami, kjer je nastopil Luka Rašić, ki je nasprotnikov tabor prisilil v predajo v drugi rundi. V mladinski konkurenci sta nastopila Miha Eler (60 kg) in Timon Babić (+91 kg). Oba sta sicer izgubila, a pokazala vztrajnost in požrtvovalnost za ekipo Maribora. V članski konkurenci je prvi nastopil Mohammad Rezai v kategoriji do 56 kilogramov in izgubil. V nasprotnem kotu mu je stal balkanski prvak, ki je bil po kvaliteti precej pred Mohammadom. Ta je kljub precej manj izkušnjam pustil vtis velikega borca. Rifat Tatari (do 60 kg) je nasprotniku že v prvi rundi prebil arkado. Sodnik je ocenil, da je to storil z glavo, s čimer se seveda nismo strinjali, a zaman. Rifatu so zmago odvzeli. V kategoriji do 64 kilogramov tokrat nismo imeli tekmovalca. V kategoriji do 69 kilogramov je Aljaž Šircelj zmagal proti Branislavu Malinoviću. Nato sta po našem mnenju Edin Sejdinović (do 75 kg) in Gregor Starašinič (do 81 kg) nezasluženo izgubila. Vse borbe se da videti na spletnem portalu Youtube, da si jih ljubitelji boksa lahko v miru ogledajo in podajo svoje mnenje. V kategoriji do 91 kilogramov je Aljaž Ban suvereno premagal Nina Količića, v kategoriji nad 91 kilogramov pa Alen Mašović enostavno ni našel ključa, kako odboksati z odličnim Tadijem Nikolovskim."

Srečanje predsednikov boksarskih zvez

Predsednik Boksarske zveze Slovenije Damjan Habjanec se je sestal s predsedniki boksarskih zvez na področju bivše Jugoslavije predvsem na temo dviga popularizacije boksa. Sprejel jih je predsednik makedonske vlade Zoran Zaev, ki je tudi pohvalil ustanovitev nove skupne lige.

Habjanec je spregovoril o nadaljevanju letošnjih dvobojev, ko bomo končno dočakali tudi domačo tekmo ekipe iz Maribora, za katerega boksajo najboljši slovenski boksarji: "Predvsem se je pomembno uskladiti glede prihodnosti boksa na našem področju, kjer smo z regionalno ligo naredili velik korak naprej. Seveda je potrebno izkoristiti moč letošnjega SP, ki bo jeseni v Beogradu in bo zagotovo imelo pozitiven vpliv na boksarsko prihodnost. Svetovna boksarska zveza AIBA nas prav tako močno podpira v naših prizadevanjih, da olimpijski boks ponovno dobi pomembno mesto v športu. Vse boksarske zveze so prav tako podprle ustanovitev nacionalnega boksarskega centra v Severni Makedoniji. Podobno srečanje predsednikov boksarskih zvez načrtujemo konec septembra tudi v Sloveniji, kjer bomo v pristojnih institucijah predstavili naše želje, ki se nanašajo na slovensko boksarsko prihodnost. Regionalna liga po dveh krogih je zadovoljila s kvaliteto boksa, bo pa treba še urediti določene organizacijske zadeve. Vsi smo za zdaj zadovoljni in se zavedamo pomena sodelovanja. V začetku septembra bo v Mariboru velik boksarski spektakel v okviru regionalne boksarske lige, datum pa bomo predstavili sredi julija. Nagibamo se k temu, da bomo organizirali boksarski večer v športni dvorani Lukna v Mariboru," je Habjanec že z mislimi pri septembrskem dvoboju z ekipo Vitezovi iz Zagreba. 

Galerija

Članki iz rubrike