horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
1 28.08.2019 13:49:03

Ne le brez FINALA, slovenska zvezdnica je ostala brez KOLAJNE, ker je poskušala poškodovati TEKMICO

Judoistka celjskega Sankakuja Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v Tokiu v kategoriji do 63 kg osvojila peto mesto. Po diskvalifikaciji v polfinalu z Japonko Miku Toshiru je ostala brez boja za bron z Nemko Martyno Trajdos.

Trstenjakova je bila velika favoritinja tekme za tretje mesto, saj sta se tekmovalki v preteklosti pomerili kar na 17 uradnih tekmah in kar 13 jih je dobila tekmovalka celjskega Sankakuja.

Pred tem je slovenska olimpijska prvakinja v Tokiu izgubila polfinalni dvoboj z Japonko Miku Tashiro. Borbo je po minuti in 20 sekundah odločil nepravilen prijem Trstenjakove, ki je izvajala nedovoljen vzvod na levi roki tekmice in sodniki so jo diskvalificirali. Zaradi neposredne diskvalifikacije, ki je ocenjena kot poskus poškodovanja tekmeca, je bila nato diskvalificirana tudi za naslednjo borbo.

V dvoboju z Japonko gre za nov poraz z lansko nosilko srebra s SP, ki je varovanko Marjana Fabjana premagala v prav vseh devetih medsebojnih dvobojih.


Dopoldan je najboljša slovenska judoistka začela po pričakovanjih in po prostem prvem krogu pometla s Španko Cristino Perez Cabana. Španka je bila povsem nemočna, Trstenjakova pa je najprej dosegla vazari, ki so ji ga sodniki nato odvzeli, s padcem na glavo se je Španka nato rešila še pred iponom, minuto pred koncem pa je bil zanjo usoden končni prejem v parterju in davljenje, zaradi katerega je dvoboj predala.

Težja tekmica je bila nato 23-letna Britanka Lucy Renshall, lani bronasta na EP in letos druga v Jekateringurgu, ki jo je tekmovalka celjskega Sankakuja v preteklih sedmih dvobojih sicer vselej ugnala, a Britanka iz leto v leto napreduje. Letošnji napredek je bil premajhen in vazari, dosežen dobro minuto pred koncem dvoboja, je za slovensko tekmovalko, ki je konec tedna praznovala 29 let, pomenil četrtfinale.

Dvoboj z Mongolko Ganhaič Bold, aktualno azijsko podprvakinjo, je odločal o polfinalu in repesažu. Edini medsebojni dvoboj leta 2017 v Parizu je dobila Slovenka, ki tokrat zadev ni prepuščala naključju in že na polovici dvoboja je na tatamiju s končnim prijemom slavila predčasno zmago.

Zlato kolajno je osvojila branilka naslova Francozinja Clarisse Agbegnenou, ki je šele po več kot treh minutah podaljška ugnala Japonko Toshirovo, drugi bron je osvojila Nizozemka Juul Franssen.

Značke: judo, sp

Članki iz rubrike