matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

ženska denar Dobra karma

Se lahko počutite bogati? Če je odgovor 'da', bo...

saša lendero, aria, miha hercog Njena.si

Hči Saše Lendero je stara že 12 let

STA
STA
0 28.08.2019 09:53:24

Za takšno NORIŠNICO lahko poskrbi TIM GAJSER! Noro, kakšen SPREJEM so mu pripravili NAVIJAČI (foto)

www.alesfevzer.com
V Mariboru so pripravili sprejem za Tima Gajserja.

Avgust 2019 si bo najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser zanesljivo dobro zapomnil: 18. avgusta je postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP, kar je zanj drugi naslov v tem razredu po letu 2016. Danes lahko ta dosežek proslavlja še s svojimi navijači v domovini.

Gajserjevi navijači so sicer izjemno zvesti in številčni; spremljajo ga po vsem svetu, zelo veliko jih je bilo tudi na odločilni dirki v Imoli, danes pa so lahko najzvestejši ljubitelji tega športa dočakali priložnost, da svojega junaka z drugo svetovno lovoriko pozdravijo še doma.

tim gajser 2 af
www.alesfevzer.com


V Mariboru so namreč pri krovni zvezi AMZS pripravili sprejem za dvakratnega (oziroma upoštevajoč še naslov v razredu MX2 že trikratnega) svetovnega prvaka na Trgu svobode, kjer pričakujejo številne navijače v rumeno-rdečem.

Še pred tem pa se je Gajser predstavil sedmi sili in še enkrat podoživel dogajanje zadnjih dni in tednov.

Gajser je pred številne kamere in mikrofone na novinarski konferenci v mestni hiši Rotovž prišel utrujen, a dobro razpoložen: "Sezona je res dejansko kot iz sanj. Boljše se skoraj ne more doživeti, skoraj na vsaki sem stal na stopničkah, le ene so se mi izmuznile. A še ni konec, čakata nas še dve dirki."

tim gajser 3 af
www.alesfevzer.comŽe dolgo je bilo jasno, da mu bo naslov težko kdo odvzel, saj je prednost celotno poletje pridno povečeval, a morda je bilo najtežje narediti prav zadnji korak. "Glavni cilj je osvojen, zelo zelo sem zadovoljen, lahko grem samo sproščeno oddirkat, tako kot znam."

O tem, kaj je bilo odločilno za naskok na letošnji naslov, pa je dejal: "Že v pripravljalnem obdobju sem naredil ogromno sprememb. Treningi so potekali dobro, ostal sem zdrav čez zimo. Potem sem prvih nekaj tekem delal napake, čeprav je bila hitrost prava. Po Mantovi pa sem si rekel, da je treba na tekmi uživati, tako kot vozim na treningu."

Sezone še ni konec, takoj po zadnjih dveh dirkah SP in pokalu narodov bo šel še v ZDA na pokal Monster Energy. Nato pa se bo že kmalu usmeril k sezoni 2020. "Motivacije nikoli ne zmanjka. Po vseh uspehih in osvojitvah naslovov naslednje leto še ostajam v Evropi in v MXGP in bom naredil vse, da bom skušal ta naslov ubraniti. Pripravljen sem na to."

Dejal je, da je težko primerjati oba naslova v kraljevskem razredu iz let 2016 in 2019. "Vsak naslov ima težo, za vsakega je treba trdo garati. Po dveh letih, ko sem imel težave s poškodbami in ni steklo, kot bi želel, letos dosti bolj cenim vse. Moral sem iti skozi vse slabe trenutke, sem pa zelo hvaležen in vesel, da mi je to uspelo."

Gajser je tudi razkril recept zmagovalne miselnosti: "Da sam sebi dokažem, da če se pobereš, vztrajaš in imaš vizijo, lahko prideš na vrh in to mi je uspelo."

Zbrane je Gajser, kot vedno prijazen in odprt, nasmejal tudi s priznanjem, da kot dvakratni svetovni prvak še nima izpita kategorije A za vožnjo z motorjem. A morda se bo tudi to v bližnji prihodnosti spremenilo. "Do zdaj nisem čutil potrebe po tem. Zdaj pa se s Špelo včasih meniva, da bi kam lahko šla z motorjem. Mogoče pa res naslednje leto. Bomo videli ..."

Predsednik krovne zveze AMZS Anton Breznik tudi ni skrival zadovoljstva ob velikih uspehih. "Letos praznujemo 110. obletnico delovanja, jaz pa imam privilegij, da jo vodim v času največjih uspehov v motokrosu. To, kar doživljamo zdaj, je višek vsega. AMZS si ne namerava prilastiti zaslug za Timove zmage, je pa poskrbela za okolje za razvoj teh mladih fantov."

Galerija
Značke: motokros, tim-gajser

Članki iz rubrike