horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 27.08.2019 23:35:24

Italijanke so DRŽALE ZA VRAT, potem pa se je zgodilo (ne)pričakovano!

alesfevzer.com
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v četrti tekmi izgubila še tretjič. Tokrat je bila v Lodžu s 3:0 (25, 8, 17) od nje boljša, Italija, ena izmed glavnih kandidatk za evropski naslov.

Italija - Slovenija 3:0 (25, 8, 17)
* Atlas Arena Lodž, gledalcev 380, sodnika: Murulo (Estonija), Kovar (Češka).
* Italija: Sorokaite 9, Malinov 3, De Gennaro, Folie, Orro, Chirichella 13, Danesi 6, Fahr, Nwakalor, Bosetti, Sylla 11, Egonu 16, Parrocchiale, Enweonwu.
* Slovenija: Mori 1, Grudina 5, Vovk 5, Janežič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatković, Mlakar 12, Najdič 2, Pintar, Ščuka 4, Eržen, Planišec 7, Potokar 1.

Pred dvobojem s svetovnimi podprvakinjami za razliko od tekem proti Belgiji in Poljski iz slovenskega tabora ni bilo izjav o morebitnem presenečenju, čeprav je prav Italija reprezentanca, proti kateri je Slovenija pred štirimi leti v Apeldoornu osvojila zgodovinski niz na evropskih prvenstvih. Trenutno je italijanska ekipa za nekaj razredov boljša, tako da realnih možnosti ni bilo, slovenska dekleta so zatrjevala, da morajo na tekmi samo uživati.

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo slovenski odpor odvisen predvsem od sprejema. In ta je bil v prvem nizu na solidni ravni, bil je dovolj dober, da je lahko Sara Najdič, ta je na mestu podajalke spet dobila prednost pred Evo Mori, uspešno organizirala akcije, ki sta jih uspešno zaključevali predvsem Iza Mlakar (7 točk v prvem nizu) in Saša Planinšec (5).Posledica tega je bila, da so bile Slovenke povsem enakovredne, še več, pred končnico so prevzele pobudo, povedle z 20:18, prednost dveh točk pa držale vse do izida 24:22. A nato kot da bi se ustrašile zmage, Italijankam so dopustile tri zaporedne točke, njihovo prvo zaključno žogo še ubranile, druge pa ne.

V drugem nizu pa je sprejel močno padel in reči so prišle na svoje mesto. Italijanke so že na začetku visoko povedle, prednost večale vse do konca, ko se je na semaforju zasvetil rezultat 25:8.

V zadnjem nizu so Slovenke spet zaigrale bolje. Vodile sicer niso, so pa tekmicam dihale za ovratnik vse do izida 13:15, nato pa dopustile, da Italijanke dosežejo pet zaporednih točk, s tem pa je bilo konec upanj, da bi prišle vsaj do častnega niza.

V sredo se bodo Slovenke pomerile z Ukrajino, z zmago bi si zagotovile nastop v osmini finala.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike