horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 28.08.2019 09:15:24

Tina Trstenjak v polfinalu EP v Tokiu

Profimedia
Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v judu v kategoriji do 63 kg. V polfinalu se bo zgodaj popoldne po slovenskem času, nekaj pred 13. uro, pomerila z Japonko Miku Tashiro.

Varovanka Marjana Fabjana je začela po pričakovanjih in po prostem prvem krogu pometla s Španko Cristino Perez Cabana. Španka je bila povsem nemočna, Trstenjakova pa je najprej dosegla vazari, ki so ji ga sodniki nato odvzeli, s padcem na glavo se je Španka nato rešila še pred iponom, minuto pred koncem pa je bil zanjo usoden končni prejem v parterju in davljenje, zaradi katerega je dvoboj predala.

Težja tekmica je bila nato 23-letna Britanka Lucy Renshall, lani bronasta na EP in letos druga v Jekateringurgu, ki jo je tekmovalka celjskega Sankakuja v preteklih sedmih dvobojih sicer vselej ugnala, a Britanka iz leto v leto napreduje. Letošnji napredek je bil premajhen in vazari, dosežen dobro minuto pred koncem dvoboja, je za slovensko tekmovalko, ki je konec tedna praznovala 29 let, pomenil četrtfinale.


Dvoboj z Mongolko Ganhaič Bold, aktualno azijsko podprvakinjo, je odločal o polfinalu in repesažu. Edini medsebojni dvoboj leta 2017 v Parizu je dobila Slovenka, ki tokrat zadev ni prepuščala naključju in že na polovici dvoboja je na tatamiju s končnim prijemom slavila predčasno zmago.

Izredno težko delo Trstenjakovo čaka v polfinalu, kjer bo njena nasprotnica srebrna z lanskega svetovnega prvenstva. Japonska prvakinja, ki lahko računa tudi na pomoč s tribun, je v preteklosti dobila vseh osem dvobojev s Trstenjakovo in njen način borbe slovenski šampionki nikakor ne ustreza.

V drugem polfinalu se bosta pomerili branilka naslova in prva nosilka Francozinja Clarisse Agbegnenou ter Nizozemka Juul Fransen. S tem so v polfinalu vse nosilke kolajn z lanskega SP v Bakuju.

Značke: judo, sp

Članki iz rubrike