Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.11.2018 15:11:24

Trstenjakova pod pričakovanji v Osaki, Tashirujeva ostaja nerešljiva uganka

alesfevzer.com
Olimpijska prvakinja Tona Trstenjak je na grand slamu v Osaki, zadnjem velikem judoističnem tekmovanju letos, zasedla peto mesto v kategoriji do 63 kilogramov. V borbi za bron jo je še sedmič v sedmem dvoboju premagala Japonka Miku Tashiru, ki je slavila po več kot petih minutah podaljška.

Svetovna podprvakinja Toshirova je Trstenjakovo nazadnje ugnala v polfinalu svetovnega prvenstva poleti v Bakuju. Tokrat je bila varovanka Marjana Fabjana zelo blizu zmagi. Že v končnici rednega dela, ob koncu tretje minute in 30 sekund kasneje, je bila zelo blizu uspešnemu zaključku meta.

Tudi v nadaljevanju je bila Trstenjakova aktivnejša, tekmica je že prejela dva opomina in bil blizu diskvalifikaciji, po petih minutah in 20 sekundah dodatnega dela pa je 24-letna Japonka izkoristila priložnost in zmago dosegla z metom za ipon.


Že pred tem se je pokazalo, da ima Trstenjakova težave z japonskimi borkami. V predtekmovanju je Celjanka opravila z Brazilko Alexio Castilhos in Kubanko Meylin del Toro Carvajal. V polfinalu je bil tekmica Trstenjakove Japonka Masako Doi, prejšnji teden tretja v Haagu, ki je Celjanko ugnala po 3:44 minute podaljška.

Na koncu so vsa štiri odličja osvojile Japonke. Doijeva je v finalu premagala aktualno azijsko prvakinjo 21-letno Nami Nabekuro, ki je letos v finalu Zagreba ugnala Trstenjakovo. V Osaki je Nabekura v drugem krogu ugnala 18-letno mladinsko evropsko prvakinjo Slovenko Lio Ludvik, ki je bila pred tem boljša od Venezuelke Anniqueis Barrios. Drugi bron je osvojila Aimi Nouchi.

V nedeljo bo slovenske barve v kategoriji do 78 kg zastopala Klara Apotekar, v moški pa Enej Marinič v kategoriji nad 100 kg.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike