Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.11.2018 12:36:58

Konstruktor in Triglav močna aduta

Igralke Triglava so pred srečanjem z Romunkami odločene, da dosežejo dober rezultat.
psno
Pred nami je uvodni krog v kegljaški evroligi, kjer imamo v letošnji sezoni kar tri svoje predstavnike.
Igralke Triglava bodo gostile dolga leta daleč najboljšo romunsko ekipo Electromures iz Targa Muresa. Za Romunke, ki so praktično tudi romunska reprezentanca, to ni prvo gostovanje v Kranju. Kar nekaj sedanjih igralk pri gostjah je že bilo v gorenjski prestolnici, toda na starem kegljišču. Doina Baciu je tam za vedno ostala zapisana kot rekorderka tega kegljišča. Jasno je, da se četi Albina Juvančiča obeta zelo težek dvoboj. Glede na prikazano na zadnjih tekmah vseeno lahko pričakujemo dober dvoboj in domačo zmago, čeprav so Romunke z dvema Madžarkama izredno močna ekipa.
Trener Juvančič je pred srečanjem dejal: "V prvi fazi si želim, da vsa dekleta na stezah dajo svoj maksimum, potem pa bomo videli, kaj bo to pomenilo. Romunke že dolgo časa spadajo med najboljše ekipe na svetu. Veliko vlogo imata tudi obe madžarski reprezentantki v njihovi vrsti, Aniti, Mehesz in Safrany. Seveda si želimo domače zmage in za njo se bodo vsa dekleta močno potrudila. Upamo tudi na dodatno pomoč iz tribun."
Brez kakršnih možnosti pa so na pot krenile naše aktualne državne prvakinje, igralke Celja. Gostovale bodo v Nemčiji v bližini Münchna. Trener Lado Gobec je ostal praktično brez ekipe. Zaradi zdravstvenih težav v zadnjem času več ne nastopa Nada Savič, v Nemčiji pa ne bo mogel računati niti na Anjo Kozmus. Tako Gobec lahko računa le na mlade in neizkušene igralke. Pri Nemkah igrata tudi pred časom izvrstna hrvaška reprezentantka Ana Bacan in Srbkinja Sandra Lončarević, ki imata zdaj nemško državljanstvo.
Pred odhodom na Bavarsko je dolgoletni trener dejal: "Po dolgem času odhajamo na pot brez stresov. Ekipa je, kakršna je. Tako nimamo nikakršnih visokih ciljev. Je pa je ta tekma za vse lepa priložnost za nabiranje prepotrebnih izkušenj. Gostiteljice, igralke SKK98 Poing, so na tej tekmi velike favoritinje."
V moški konkurenci imamo svojega predstavnika v Konstruktorju, sicer aktualnih prvakih in vodeči ekipi v letošnjem prvenstvu. Mariborčani so odlično delovali predvsem na svetovnem pokalu v Zaprešiću. To jim daje dodaten optimizem pred samo tekmo z Madžari, ekipo Repcelakija. Madžari so bili zmagovalci na pokalu NBC v Apatinu. Njihova glavna igralca sta izvrstna reprezentanta Madžarske Levente Kakuk in Zsombor Levente. Madžari so trenutno skupaj s Srbi daleč najboljša reprezentanca na svetu. Kljub naštetemu ima četa Bojana Pihlarja dovolj svojih adutov. V prvi vrsti so to Timi Jurančič, Matej Lepej in Aleš Blaž.
Trener Konstruktorja in novi članski selektor Bojan Pihlar je pred tekmo sicer velik optimist, vendar zelo redkobeseden: "Madžari so sicer izvrstna ekipa, toda tudi mi imamo svoje adute. Mislim, da so možnosti za napredovanje v drugi krog za obe ekipi kar polovične. Vsekakor bomo na domači tekmi dali svoj maksimum in želimo si čim bolj ugodnega rezultata, s katerim bomo lažje potovali na povratno tekmo."
Vsekakor se nam v dvorani Tabor obeta kegljaška poslastica. Vsi si lahko samo zaželimo, da se bo še pred koncem tekme s tribun slišal tudi njihov udarni slogan "Maribor, šampion". To pa bo seveda pomenilo tudi izvrsten rezultat Konstruktorja.
Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike