gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.11.2018 19:59:23

Sanjski hrvaški dan v Lillu

Reuters
Hrvaška teniška reprezentanca je na najboljši možni način odprla veliki finale svetovne skupine v Davisovem pokalu. Po prvem dnevu proti Franciji v Lillu vodi z 2:0. Hrvaški je prvo točko priigral Borna Ćorić po zmagi nad Jeremyjem Chardyjem, v drugem dvoboju pa je bil Marin Čilić boljši od Jo-Wilfrieda Tsongaja.

Prvo točko je Hrvaški priboril 22-letni Borna Ćorić, ki je dokaj gladko s 6:2, 7:5 in 6:4 ugnal devet let starejšega Jeremyja Chardyja. Ćorić je blestel predvsem v prvem nizu, ko je na svoj servis izgubil le tri točke in po 32 minutah slavil s 6:2. V drugem je bil Chardy blizu prvemu odvzemu servisa, a se Hrvat ni dal, odločilna pa je bila 11. igra, ko si je Ćorić priigral tri "break" žogice, izkoristil drugo in na svoj servis nato dobil niz po slabi uri. V tretjem nizu je sledil odvzem servisa za 2:1 in Hrvat je prednosti obdržal do konca dvoboja, ki je trajal 2:19 ure.

Tridesetletni Čilić je imel v današnjem drugem posamičnem dvoboju v popolni oblasti tri leta starejšega Tsongaja. Uvodna niza je trenutno sedmi igralec na mednarodni jakostni lestvici ATP dobil s 6:3 in 7:5, po vodstvu s 3:2 pa je Tsonga zahteval zdravniško pomoč, tako da je bil dvoboj za kratek čas prekinjen. Odločila je sedma igra, ko je Čilić, sicer zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku leta 2014, odvzel servis tekmecu, na koncu pa po dveh urah in 22 minutah slavil s 6:3, 7:5 in 6:4.

V soboto bo na stadionu Pierre-Mauroy v Lillu na sporedu igra dvojic. Francoske barve bosta zastopala Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut, hrvaške pa Mate Pavić in Ivan Dodig. V nedeljo bosta na sporedu še zadnja dva posamična dvoboja, končne zmage pa se bo veselila reprezentanca, ki bo prva osvojila tri točke.

* Izidi:
Lille: Francija - Hrvaška 0:2
- petek, 23. november:


Jeremy Chardy - Borna Ćorić 2:6, 5:7, 4:6;
Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilić 3:6, 5:7, 4:6;

- sobota, 24. november:
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut - Mate Pavić/Ivan Dodig

- nedelja, 25. november:
Jeremy Chardy - Marin Čilić
Jo-Wilfried Tsonga - Borna Ćorić

Članki iz rubrike