Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 23.11.2018 11:08:33

Kdo lahko zaustavi Mariborčane?

Lahko izkušeni trener Saš Lasan s svojimi mladci v Izoli preseneti nepremagljive Mariborčane?
Oste Bakal
Ljubljanski derbi v ženski in prekmurski spopad v moški konkurenci sta le dva izmed zanimivih dvobojev 8. kroga v obeh prvih SNTL – Vzajemna.

V ospredju prve moške lige bo vsekakor spopad v Izoli, kjer mlada domača ekipa gosti Mariborčane, ki so edini v tej sezoni še vedno nepremagljivi. Tudi tokrat so Štajerci favoriti, še zlasti, če bodo nastopili v popolni postavi. Seveda pa bodo varovanci Mirka Milovančeviča morali zaigrati na vso moč, kajti domači trener Saš Lasan ima v postavi odlične mlade igralce, kot so Erik Paulin, Michele Vigini, Mitja Novel in Taj Lavrič.

Tudi aktualni državni prvaki, igralci Krke, bodo morali odigrati resno, saj niti novinci v 1. ligi, igralci Cornilleau Mengša, še zdaleč niso za podcenjevanje. Kljub vsemu bi bilo vse drugo razen suverene zmage Tilna Cvetka, Tilna Novaka in Lorencia Lupuleskuja veliko presenečenje. Tudi na omenjenem prekmurskem spopadu, ki so bili vedno zanimivi in dramatični, bodo zanesljivo slavili gostitelji, igralci Keme. Sobota v letošnji sezoni ni osvojila niti ene same točke, a če bo v Puconcih zaigral tudi Tomaž Roudi, se obeta še kako dramatičen dvoboj. Zanimiv dvoboj lahko pričakujemo tudi na matineji na Kodeljevem v Ljubljani, kjer so še neporaženi Mitja Horvat, Janez Petrovčič in Darko Jamšek veliki favoriti. Kljub temu tudi varovanci trenerja Miloša Peperka Andraž Novak, Denis Pintar in Domen Peperko lahko osvojijo kakšno točko.   

V ženski ligi bo gotovo v ospredju prekmursko – notranjski derbi, kjer se ekipi Keme Puconci in Logatca borita za visoko tretje mesto na lestvici. Dvoboj bo nedvomno izenačen in negotov, kljub vsemu pa so nekoliko bližje zmagi gostje iz Logatca, ki imajo v svojih vrstah odlično Nino Zupančič. Enako velja tudi za domačinko Stašo Matis, ki ima dobro podporo v Nuši Vogrinčič in Ani Kovačec. Aktualne državne prvakinje v Izoli na primorskem spopadu ne bi smele imeti večjih težav proti gostjam z Goriškega. Kljub temu bodo tudi domače igrale morale zaigrati resno in odgovorno, saj je Letrika pred tednom dni v Zalogu presenetila aktualne državne podprvakinje.

Čeprav so železničarke izrazite favoritinje na ljubljanskem spopadu na Kodeljevem, bo tudi tam zelo zanimivo. Mlada Lara Opeka in tudi Tjaša Novak sta zmožni osvojiti kakšno točko proti favoriziranim dvojčicam Zali in Niki Veronik ter Tamari Pavčnik. Tudi na Jesenicah bo zanimiv dvoboj, saj bo ena izmed ekip, ki še nima niti ene točke, dosegla prvo zmago. Nekoliko bližje so ji Gorenjke. Za zaloško Vesno je po nekaj slabih tekmah dobrodošel počitek.       

I. SNTL – Vzajemna, moški, 8. krog (vse sobota)
Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont (11.00)
Arrigoni Izola – ŽNTK Maribor (17.00)
Krka – Cornilleau Mengeš (17.00)
Kema Puconci – Sobota (17.00)
Mengeš – Savinja (17.00)
I. SNTL – Vzajemna, ženske, 8. krog (vse sobota)
Arrigoni Izola – Letrika (17.00)
Kema Puconci – Logatec (17.00)
Jesenice – Preserje (17.00)
Kajuh Slovan – ŽNTK Ljubljana (17.00)
Vesna Zalog prosta

Članki iz rubrike