damjan damjanovic Odkrito.si

Znan Slovenec po grdi ločitvi tretjič pred oltar

severina kojić Svet24.si

Severina ne izbira sredstev, poiskala pomoč ...

cristy žmahar Petisvet.si

Spomin na moje bolečine je ... nekaj edinstvenega

goran janković Svet24.si

Morilca žene, tašče in tasta po treh dneh bega ...

Irena Joveva Svet24.si

Kdo so novinci v Evropskem parlamentu?

Alja Viryent 44 Njena.si

Znana slovenska oblikovalka je dahnila usodni da

miha b Njena.si

Kaj se mu je zgodilo po oddaji?

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.11.2018 11:56:05

Derbi tokrat v Tržiču

Bo Nina Modrinjak pripomogla, da bo njen Brest ostal nepremagan v Sl. Bistrici?
psno
Pred nami je še zadnji jesenski krog v vseh kegljaških državnih ligah, ki pa bo malce okrnjen zaradi srečanj prvega kroga evrolige.

Pred tednom dni so se z izvrstnim rekordom izkazali igralci Ljubelja, ki se bodo pokazali še pred svojimi gledalci. Nasprotnik je zelo zanimiv, to so igralci Proteusa, ki so na lestvici tik za Ljubeljem. Postojnčani so pred tednom doživeli hud šok, ko so za dva keglja doma izgubili proti Konjicam. Sedaj si želijo izgubljeno povrniti kar v Tržiču. Je to morda račun brez krčmarja? Kdo ve?

Zanimiva tekma se obeta tudi v Slovenskih Konjicah, kamor prihaja Gorica. Za oboje so točke zelo pomembne predvsem zaradi lažjega zimskega premora. Kamničani so sicer favoriti na srečanju v Hrastniku, toda morajo se zavedati, da Hrastničani kljub veliko slabši zasedbi doma še vedno igrajo dobro. Pomembna tekma v boju za obstanek pa bo v Kranju, kjer Triglav gosti sosede z Jesenic. Oboji se nahajajo na dnu in točke potrebujejo kot Sahara vode.

V ženski ligi zadnji krog ponuja štiri zanimiva srečanja. Kamničanke, ki so prijetno presenečenje jeseni, odhajajo na težko gostovanje v Cerknico. Domači Brest se je v prejšnjem krogu izkazal z odlično predstavo v Celju. V Tržič prihajajo nabrušene igralke Proteusa. Medtem ko so v prejšnjem krogu igralke Ljubelja močno razočarale, pa so bile Postojnčanke zelo prodorne doma.

Sila zanimivo pa zna biti tudi v Litiji, ki doma kaže veliko boljše predstave kot v gosteh, zato imajo nekaj možnosti za boljši rezultat. Na drugi strani igralke Miklavža, ki se nahajajo v rezultatski krizi, krvavo potrebujejo točke, da se vsaj malce oddaljijo od nevarnih mest. Zadnja tekma bo v Radljah, kamor prihaja Impol. Oba tekmeca na lestvici ločita le dve točki. Remoplast bi lahko z morebitno zmago na lestvici ujel Bistričanke, ki v zadnjih krogih igrajo malce slabše kot v začetku prvenstva.

1. A liga moški, 9. krog
Hrastnik – Calcit (13.00)
Konjice – Gorica (13.00)
Triglav – Sij-Acroni (14.00)
Ljubelj – Proteus (17.00)
Že odigrano: Konstruktor – Litija 7:1 (3536:3340)
1. A liga ženske, 9. krog
Ljubelj – Proteus (13.00)
Brest – Calcit (14.00)
Litija – Miklavž (15.00)
Remoplast – Impol (17.00)
Že odigrano: Triglav – Celje 8:0 (3409:3197)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike