Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
74 05.08.2021 11:35:03

KAKŠEN NOREC! SLOVENEC bi s takšnim časom na OLIMPIJSKIH IGRAH OSVOJIL SREBRO! Zakaj ga ni bilo v Tokiu?

Profimedia
Včasih se zgodi, da tisti, ki bi lahko bili na največjem tekmovanju na svetu, nekje drugje naredijo izjemen rezultat.

Žan Rudolf, slovenski tekač na 800 metrov, je na atletskem mitingu v Pfungstadtu v Nemčiji s časom 1:45,15 izboljšal svoj prejšnji slovenski rekord (1:46,00), ki ga je dosegel 1. julija 2015 v Velenju, in izpolnil tudi normo (1:45,20) za nastop na svetovnem prvenstvu naslednje leto v Eugenu v ZDA. Zmagal je domačin Marc Reuther (1:45,12) z le tremi stotinkami prednosti. Osemindvajsetletni Rudolf je bil dolgo tudi v boju za nastop na olimpijskih igrah v japonski prestolnici, za katere norme (1:45,20) niso izpolnili vsi tam sodelujoči tekmovalci, zato so preostala mesta zapolnili po lestvici, ki je bila narejena po posebnem sistemu točkovanja in ne glede na dosežene čase.

zan rudolf
alesfevzer.com

V Tokiu je bil finale teka na 800 m včeraj. Zlato olimpijsko kolajno je osvojil Kenijec Emmanuel Korir (1:45,06) pred rojakom Fergusonom Cheruiyotom Rotichem (1:45,23) in Poljakom Patrykom Dobekom (1:45,39). Ljubljančan bi torej teoretično s časom, ki ga je tekel v Nemčiji, na olimpijskem stadionu v Tokiu osvojil srebrno kolajno. "Škoda, da se nisem prebil na OI, kjer pa je brez norme teklo kar nekaj slabših tekmovalcev od mene. Gledal sem finale, presenetil me je le Korir, Rotich in Dobek pa sta pričakovano končala na odru za zmagovalce. Težko rečem, kam bi se uvrstil, če bi tekel tam, vsaka tekma je drugačna. Mislim pa, da sem bil pripravljen za polfinale, za finale se mora vse iziti," je pojasnil Rudolf.
Dodal je, da je šele pred dvema dnevoma izvedel za miting, ki ga je organiziral Reuther. "Napadal je čas 1:44,09, zato sem vedel, da bo to dobra tekma, na kateri sta bila tudi dva tekača za ritem. Skupaj z Reutherjem sva prišla do cilja, tam me je za malo ugnal. A se mi je odvalil kamen od srca, sedaj se bom lahko brez stresa pripravljal za največjo atletsko tekmo prihodnjega leta. Gotovo bom kmalu tekel tudi pod 1:45, saj sem v cilju čutil še dovolj moči," je še povedal Rudolf.
Njegov novi trener je že nekaj časa Jan Petrač, nedavno tekmovalno upokojeni nekdanji atlet in še vedno slovenski rekorder na 1000 m. Naslednjo tekmo Rudolf načrtuje 21. avgusta v švicarskem Bernu.

Značke: žan-rudolf, rekord

Članki iz rubrike