nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(nš)
(nš)
0 05.08.2021 10:29:08

Tudi Toni Kastelic nekega dne želi nastopiti na OI

psno
"Trdo delo se vedno obrestuje in nikoli ne obupaj nad svojimi sanjami," je bila zaključna misel našega sogovornika, 14-letnega telovadca, ki je član slovenske reprezentance v moški športni gimnastiki v mlajših kategorijah, Tonija Kastelica iz Ljubljane.

Toni je bil še v vrtcu, ko ga je nad gimnastiko navdušil njegov bratranec Miha Kastelic, ki je bil nekoč tudi sam kot telovadec v samem vrhu slovenske gimnastike, kasneje pa se je posvetil strokovnemu delu v Partizanu Vič, Društvu za telesno vzgojo in športno rekreacijo. Tako je bilo pričakovano, da mu bo Toni sledil v omenjeno društvo. Prvih pet let je Miha skupaj z Žigom Pečanom in Iztokom Prašničkim sodeloval tudi pri njegovih treningih, danes pa ga trenirata Iztok Prašnički in Gregor Saksida. Prvi treningi so v prostorih društva potekali trikrat na teden po dve uri, nato pa so ti postajali vse bolj intenzivni. Danes potekajo v Gimnastičnem centru Ljubljana že petkrat na teden po tri ure.


Lažje in zabavneje v družbi prijateljev

Gimnastiko opisuje kot fascinanten šport, zato z veseljem trenira, poleg tega pa ima v dvorani tudi dva prijatelja, s katerima so drug na drugega zelo navezani. To sta društvena kolega Matija Petejan in Vid Kopač. S slednjim sta skupaj preživela tudi poletne počitnice, saj njuni družini skupaj dopustujeta na otoku Cres. Zaradi tega sta lahko skupaj tudi med počitnicami opravljala jutranje treninge, vaje za moč, raztegovanje in podobno. Do začetka šole bo Toni tudi v Ljubljani treniral večinoma le dopoldne in se pripravljal na drugi del tekmovalne sezone. Na državnem prvenstvu bo moral braniti lanske tri osvojene kolajne; to je na drogu, preskoku in ekipno kolajno ter bronasto kolajno v mnogoboju. Če bi lahko izbiral med orodji, bi prvi mesti zasedli drog in krogi, zadnje mesto pa konj z ročaji.


Od tekmovanj se najraje spominja Šalamunovega memoriala, njegovega prvega pravega mednarodnega tekmovanja, ki je bilo leta 2019 v Mariboru. Takrat se je prvič srečal s tekmovalci iz drugih držav in na koncu v svoji kategoriji osvojil drugo mesto v mnogoboju; od njega je bil boljši le tekmovalec iz Egipta. Nastope na mednarodnih tekmah si šteje v čast, saj na njih nastopa kot predstavnik slovenske reprezentance in upa, da bo nekoč lahko nastopil tudi na olimpijskih igrah. Med tujimi tekmovalci mu je vzor nizozemski vrhunski telovadec Epke Zonderland, med domačimi tekmovalci pa se zgleduje po Roku Klavori in Alenu Dimicu.



Odločna odločitev ljubitelja kuhanja

Letos se je Toni poslovil od Osnovne šole Vič in se podaja novim izkušnjam naproti v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Zelo odločna odločitev ljubitelja kuhanja, ki se nekoč vidi kot vodilni kuhar v eni od odličnih restavracij in nato kot lastnik svoje restavracije. Kuharske izkušnje si je pridno pridobival že v času koronavirusa, ko je skrbel za kosila svoje družine. Najraje se poglobi v kakšen zahteven recept in se popolnoma sprosti pri njegovi pripravi. Tako je na primer pripravljal pečenko po navodilu Gordona Ramsayja in jo ocenil kot dobro pripravljeno, morda le malo preveč zapečeno. Toniju želimo, da sledi svojim sanjam, da v gimnastiki doseže še veliko odličnih rezultatov in da v kuhinji pričara nešteto nepozabnih okusov. 

Galerija

Članki iz rubrike