bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

(gb)
(gb)
129 05.08.2021 09:57:14

Trije vrhunski rezultati slovenskih golfistov

Lana Malek, Adel Vadkerti in Neža Šiftar
psno
V madžarskem Zalascanyju, 10 kilometrov zahodno od Blatnega jezera, je potekalo amatersko prvenstvo, kjer sta nastopili dve Slovenki in deset Slovencev.

Na tridnevnem tekmovanju sta najvišje posegli Lana Malek (Slovenska Bistrica), ki je tekmovanje končala na drugem mestu, in Neža Šiftar, ki je bila tik za njo. Lana je drugo rundo odigrala rekordnih –3, za prvo mesto, ki ga zasedla Madžarka Adel Vadkerti (–2), pa je bila usodna tretja runda (+7), ki ji ni najbolje uspela. Lana je na koncu igrala +4, dva udarca manj kot Neža, ki pa je prav zadnji dan zadržala prednost pred zasledovalkami.


Čop Tomšič postavil rekord turnirja

Močna konkurenca je bila med fanti, kjer je nastopilo 73 golfistov, med katerimi je tekmovala tudi slovenska deseterica. Najbolje se je na igrišču Zala Springs znašel Nejc Čop Tomšič (Arboretum), ki je tretji dan odigral izjemnih 66 udarcev (–6) ter postavil rekord turnirja. Bleščeča zadnja runda je Nejca izstrelila na odlično četrto mesto. Zelo solidno sta bila na poti Jakob Balkovec in Gal Patrik Štirn, žal pa se jima prav zadnja runda ni posrečila. Balkovec (+8) je končal na 13. mestu, Štirn (+12) pa na 15. Takoj za Štirnom so se zvrstili štirje Slovenci: Max Golob, Leon Car, Jure Vasle in Martin Čurič (vsi +14). Jan Čirič je turnir končal na 22., Tomi Bezenšek na 23., Blaž Pauletič pa na 38. mestu.


Vrstni red OP Madžarske
Ženske: 1. Adel Vadkerti (Mad) –2, 2. Lana Malek (Slo) +4, 3. Neža Šiftar (Slo) +6
Moški: 1. Oliver Csanyi (Mad) –6, 2. Lukas Zustak (Slk) –2, 3. John Verelst Micallef Junior (Mal) –2, 4. Nejc Čop Tomšič (Slo) +1

Članki iz rubrike