kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 20.05.2021 22:19:49

Mišmaš Zrimškova druga, Horvatova osma v Ostravi

Anita Horvat in Maruša Mišmaš
PETER KASTELIC/AZS
Maruša Mišmaš Zrimšek na na atletskem mitingu zlate celinske serije v Ostravi na Češkem v teku na 1500 m zasedla drugo mesto (4:07,50). Zmagala je Etiopijka Freweyni Hailu (4:04,20). Anita Horvat, druga slovenska atletinja na tekmi, pa je bila osma v teku na 800 m (2:03,29).

Maruša Mišmaš Zrimšek na na atletskem mitingu zlate celinske serije v Ostravi na Češkem v teku na 1500 m zasedla drugo mesto (4:07,50). Zmagala je Etiopijka Freweyni Hailu (4:04,20). Anita Horvat, druga slovenska atletinja na tekmi, pa je bila z osebnim rekordom osma v teku na 800 m (2:03,29).
Na 800 m je bila najboljša Britanka Keely Hodkinson (1:58,89).


"Štiristo metrov pred ciljem sem naredila napako, spravila sem se v slab položaj. Bila sem zaprta in sem porabila kar nekaj časa in energije, da sem se prebila naprej. Glede na to sem zadovoljna s finišem, kjer sem pokazala, da sem hitra. Škoda, da ni bila hitrejša dirka, toda še bodo priložnosti. Uvrstitev, ki sem jo dosegla, je super za tako močan miting," je pojasnila Mišmaš Zrimšek, ki bo naslednjič nastopila na diamantni ligi 28. maja v Dohi na 3000 m zapreke.

"Z nastopom v Ostravi sem zelo zadovoljna. Tek je bil zelo hiter, tehnično sem dobro odtekla, saj sem se držal tekmic v prvem krogu, napako pa sem naredila 250 m pred ciljem, kjer sem malo popustila in so mi tekmice nekoliko ušle. S finišem pa sem zadovoljna. Glede na konkurenco in dejstvo, da sem v mednarodni konkurenci prvič tekla na 800 m, sem zadovoljna tako z doseženim časom kot z uvrstitvijo," pa je povedala Horvatova. Naslednji nastop bo imela 22. maja v španskem Andujarju na 400 m, kar je bila doslej njena glavna disciplina, v kateri je tudi slovenska rekorderka.

Članki iz rubrike