nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

Michael Packard YT zajem zaslona Odkrito.si

Kit ga je požrl in izpljunil

sanjski-moški Njena.si

Bo Polona zaradi razočaranja zapustila šov?

STA
STA
0 29.07.2020 14:38:34

Diamantna liga v Bruslju bo, toda ... Organizatorji ne želijo tvegati, gledalcev ne bo!

Profimedia
Memorialni atletski miting Van Damme v Bruslju, ki bo 4. septembra potekal 44. po vrsti, bo brez gledalcev, so sporočili belgijski organizatorji. Miting bo četrti v letošnji seriji diamantne lige.

"Zdravje in varnost gledalcev, atletov in osebja so naša največja skrb v času pandemije novega koronavirusa. K tej odločitvi so nas vodili tudi praktični razlogi. Belgijska vlada in zdravstveni strokovnjaki se sicer še niso odločili, ali bodo septembra že dovoljeni gledalci na stadionih, toda glede negotovosti pri prodaji vstopnic je bolje, da vsi vedo že veliko prej, kako bo vse skupaj potekalo," je pojasnil direktor Cedric Van Branteghem.

Diamantna liga se bo sicer začela 14. avgusta v Monaku, mitingi v Eugenu, Londonu, Parizu, Rabatu, Gatesheadu in na Kitajskem pa so bili že odpovedani.V Bruslju bosta skušala popraviti najboljši čas v zgodovini v teku na eno uro štirikratni olimpijski zmagovalec Mo Farah iz Velike Britanije in domačin Bashir Abdi, od leta 2007 je rekord v lasti Etiopijca Hailehja Gebrselassiea.

Na stadionu kralja Baudouin bo tudi svetovni rekorder v skoku s palico Armand Duplantis, olimpijska zmagovalka v sedmeroboju Nafissatou Thiam pa se bo pomerila s svetovno prvakinjo Katarino Johnson-Thompson v triatlonu, ki ga bodo sestavljali tek na 100 m ovire, skok v višino in suvanje krogle.

Značke: atletika, belgija

Članki iz rubrike