Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.07.2020 14:38:34

Diamantna liga v Bruslju bo, toda ... Organizatorji ne želijo tvegati, gledalcev ne bo!

Profimedia
Memorialni atletski miting Van Damme v Bruslju, ki bo 4. septembra potekal 44. po vrsti, bo brez gledalcev, so sporočili belgijski organizatorji. Miting bo četrti v letošnji seriji diamantne lige.

"Zdravje in varnost gledalcev, atletov in osebja so naša največja skrb v času pandemije novega koronavirusa. K tej odločitvi so nas vodili tudi praktični razlogi. Belgijska vlada in zdravstveni strokovnjaki se sicer še niso odločili, ali bodo septembra že dovoljeni gledalci na stadionih, toda glede negotovosti pri prodaji vstopnic je bolje, da vsi vedo že veliko prej, kako bo vse skupaj potekalo," je pojasnil direktor Cedric Van Branteghem.

Diamantna liga se bo sicer začela 14. avgusta v Monaku, mitingi v Eugenu, Londonu, Parizu, Rabatu, Gatesheadu in na Kitajskem pa so bili že odpovedani.



V Bruslju bosta skušala popraviti najboljši čas v zgodovini v teku na eno uro štirikratni olimpijski zmagovalec Mo Farah iz Velike Britanije in domačin Bashir Abdi, od leta 2007 je rekord v lasti Etiopijca Hailehja Gebrselassiea.

Na stadionu kralja Baudouin bo tudi svetovni rekorder v skoku s palico Armand Duplantis, olimpijska zmagovalka v sedmeroboju Nafissatou Thiam pa se bo pomerila s svetovno prvakinjo Katarino Johnson-Thompson v triatlonu, ki ga bodo sestavljali tek na 100 m ovire, skok v višino in suvanje krogle.

Značke: atletika, belgija

Članki iz rubrike