horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 15. oktobra

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

tišina Svet24.si

Le zakaj nas bi bilo tako strah biti sami?

nejc rene Svet24.si

Fanta barovca Nejca so brutalno pretepli: »Gre za...

buče, semena, bučna-semena Odkrito.si

Jejte buče, a ne pozabite na bučna semena

Tim in Alya Njena.si

Alya spet zaljubljena?

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 17.09.2019 15:34:42

Udarec za Slovenijo: Najboljši Slovenec ostal brez nastopa na SP

Reuters
Luka Janežič (Kladivar), najboljši slovenski atlet v zadnjih letih, ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, ki bo med 27. septembrom in 6. oktobrom v Dohi. Mednarodna atletska zveza (Iaaf) je na Atletsko zvezo Slovenije (AZS) poslala obvestilo o potrditvi seznama sedmih slovenskih nastopajočih, na katerem ni slovenskega rekorderja na 400 m.

Janežič je bil sicer po mestih v krogu tistih, ki bi lahko nastopili na SP po izidih med tekmovalci na 400 m. A je Iaaf AZS obvestila, da je na seznam uvrstila po pravilih okrog deset tekmovalcev iz majhnih držav, ki nimajo norm in le enega prijavljenega tekmovalca. Prav tako je dodala, da dodatnih mest ne bodo popolnjevali tudi v primeru, če bi kdo izmed tekmovalcev s seznama nastop odpovedal.

Slovenska reprezentanca za SP bo tako sestavljena iz sedem atletinj. Norme so dosegle Tina Šutej (Kladivar) v skoku s palico, Martina Ratej (Kladivar) v metu kopja, Maruša Mišmaš (Mass) v teku na 3000 m zapreke in Maja Mihalinec (Mass) v teku na 200 m. Po izidih bodo nastopile še Anita Horvat (Velenje) na 400 m, Barbara Špiler (Brežice) v metu kladiva in Maruša Černjul (Kladivar) v skoku v višino.Mišmaševa (na 1500 m) in Mihalinčeva (na 100 m) bi lahko v katarski prestolnici nastopili v dveh disciplinah, saj sta na tudi v drugih uvrščeni po doseženih izidih.

AZS bo potnike za SP v katarski prestolnici predstavila na novinarski konferenci v sredo.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike