Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.09.2019 23:06:24

Rusi zmagali v Ljubljani, Francozi premagali Bolgare

Martin Metelko
Odbojkarji so na evropskem prvenstvu danes odigrali tekme petega dne. V Ljubljani je v skupini C Rusija premagala Finsko s 3:0, Severna Makedonija pa s 3:1 Belorusijo.

V ljubljanski skupini je imela slovenska ekipa danes prost dan, v vodstvo pa so se po četrti tekmi in četrti zmagi prebili Rusi. Ti so upravičili status favoritov proti Fincem, čeprav ni bilo tako gladko, kot kaže končnih 3:0.

Finci so bili blizu, v vsakem od treh nizov so namučili velike tekmece. Ti so bili še najbolj prepričljivi v prvem, ko so povedli s 16:11 in vodstvo brez težav zadržali do konca. V preostalih dveh pa so se Finci ob spodbudi navijaške armade v modrem in belem na tribunah Stožic dobro borili, bili na trenutke celo v položaju, ko bi lahko vsaj enega od nizov odločili v svojo korist, toda končnici nista bili njihovi.

V drugem nizu so tako Rusi na koncu slavili šele na razliko, v tretjem pa je Finska vodila nazadnje z 22:21, potem ko je imela v začetku niza tudi tri točke naskoka. A neustavljiva Viktor Poletajev z 19 točkami in Dimitrij Volkov s 15 sta nazadnje tehtnico prevesila na rusko stran.


V večerni tekmi slovenske skupine sta se pomerili Belorusija in Severna Makedonija. Prva je v nedeljo po preobratu premagala Finsko s 3:2 in dobila prvi točki, Makedonci, naslednji slovenski tekmeci, pa so iskali prvo zmago ali vsaj točko. Dvoboj je bil napet in izenačen, prvi niz so s 25:23 dobili Belorusi, drugega Makedonci s 15:19, tretjega pa tudi, a šele po maratonskih 29:17. To je tehtnico prevesilo na njihovo stran, v četrtem so bili namreč precej bolj zanesljivo kot Belorusi in zmagali s 25:20.

V preostalih skupinah je v obračunu vodilnih in doslej še neporaženih v Franciji domača reprezentanca prepričljivo premagala Bolgarijo s 3:0. Le v drugem nizu, ko so prišli do 21 točk, so bili Bolgari kolikor toliko enakovredni, v prvem so jih dosegli 19, pozneje pa so jih domačini pustili pri le 14 osvojenih točkah tretjega niza. V drugi tekmi te skupine je Grčija premagala Romunijo s 3:1.

Nemci so brez težav s 3:0 dobili germanski obračun s sosedi Avstrijci v skupini B v Belgiji, nekoliko bolj razburljiva je bila večerna tekma med Srbi in Španci. Ti so dobili prvi niz, potem pa so Srbi vzeli stvari v svoje roke in po pričakovanju prišli do tretje zmage na EP v naslednjih treh nizih, s tem pa tudi do vstopnice za četrtfinale.

V skupini D na Nizozemskem pa so vodilni Poljaki dosegli še tretjo zmago, gladko s 3:0 so odpravili Čehe, medtem ko so Ukrajinci proti Črni gori slavili s 3:1.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike