Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.09.2019 20:14:32

Finci z dobrim odporom, Rusi z gladko zmago

Martin Metelko
Na odbojkarskem evropskem prvenstvu so v ponedeljek v prvi tekmi v skupini C v Ljubljani Rusi premagali Finsko s 3:0 (17, 24, 22) in dosegli četrto zmago v četrti tekmi. Slovenija, ki je v tej skupini tudi še brez poraza, bo svojo naslednjo tekmo igrala v torek ob 17.30 proti Severni Makedoniji.

Rusi so pred dvobojem veljali za favorite, a Finci so na lastni koži občutili, kako je, če imaš tekmo skorajda dobljeno, pa se potem vse obrne, saj so jih v nedeljo Belorusi premagali po zasuku in zaostanku z 0:2 v nizih.

Tokrat so bili Finci blizu, v vsakem od treh nizov so namučili velike tekmece - vodi jih prav finski strateg Tuomas Sammelvuo -, toda na koncu je bilo vse skupaj dovolj le za dostojen upor, rezultatsko pa so Rusi slavili s 3:0.



Ti so bili še najbolj prepričljivi v prvem, ko so povedli s 16:11 in vodstvo brez težav zadržali do konca. V preostalih dveh pa so se Finci ob spodbudi navijaške armade v modrem in belem na tribunah Stožic dobro borili, bili na trenutke celo v položaju, ko bi lahko vsaj enega od nizov odločili v svojo korist, toda končnici nista bili njihovi.

V drugem nizu so tako Rusi na koncu slavili šele na razliko, v tretjem pa je Finska vodila nazadnje z 22:21, potem ko je imela v začetku niza tudi tri točke naskoka. A neustavljiva Viktor Poletajev z 19 točkami in Dimitrij Volkov s 15 sta nazadnje tehtnico prevesila na rusko stran, v točkovno bolj izenačeni finski ekipi pa sta s po sedmimi doseženimi izstopala Niko Suihkonen in Tommi Sirilä.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike