Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 09.06.2019 16:30:53

Iaaf od oktobra World Athletics

Mednarodna atletska zveza (Iaaf) bo oktobra spremenila ime v World Athletics. Na zvezi bodo s preimenovanjem počakali do jeseni zaradi svetovnega prvenstva, ki ga bo gostila katarska prestolnica Doha.

Kot so sporočili z Iaaf, naj bi novo ime ponazarjalo prenovo zveze v preteklem obdobju, nov naziv pa naj bi ponazarjal "moderno, kreativno in pozitivno sliko te športne zvrsti".

"Upamo, da nam bo z novo znamko uspelo za atletiko navdušiti generacijo mladih," so v današnjem sporočilu za javnost pri Iaaf povzeli svojega predsednika Britanca Sebastiana Coeja.



Ugled Iaaf je močno padel po aferah na zvezi v obdobju predsedovanja Senegalca Lamina Diacka (1999 - 2015), ko je prišlo tako do korupcijskih kot tudi do dopinških afer.

Kratico Iaaf atleti uporabljajo vse od leta 1912. Najprej je bila to kratica za International Amateur Athletic Federation, leta 2001 pa so ime spremenili v International Association of Athletics Federation, a je kratica ostala enaka. Iz imena je izginila beseda amaterska, saj je bilo takrat že nekaj desetletij jasno, da se je tudi ta šport profesionaliziral.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike