danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

Princ Harry in Meghan Markle imata ostre zahteve

melania mihalek Reporter.si

Melania v vroči beli majčki naprodaj: 500 evrov ...

nočni prigrizek Svet24.si

Okužba s covidom-19 z uživanjem hrane?

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Tadej Pogačar, Primož Roglič Njena.si

Koga ljubita Primož Roglič in Tadej Pogačar?

STA
STA
0 08.06.2019 22:26:52

Prvi poraz slovenskih odbojkaric: POZNO smo se začele BORITI

arhiv Ekipe
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v srebrni evropski ligi doživela prvi poraz.

Na gostovanju v Pacos de Ferreiri so morale priznati premoč Portugalkam, ki so slavile s 3:2 (-25, 22, 23, -22, 9). Slovenke, ki bodo zadnja dva kroga rednega dela lige igrale doma, še naprej ostajajo na prvem mestu v skupini B.

Slovenske odbojkarice že v sredo v Mislinji čaka tekma petega kroga evropske lige. Njihove tekmice v Športni dvorani v Mislinji bodo prav Portugalke, v soboto pa se bodo varovanke Alessandra Chiappinija srečale še z Grčijo.

Slovenke kljub porazu ostajajo na prvem mestu v skupini B in tako tudi v boju za finale oziroma za obračune, ki jih peljejo v zlato evropsko ligo.Slovenski selektor Alessandro Chiappini je po tekmi dejal: "Res je, da je še vedno vse v naših rokah, a smo si to, da bi dosegli svoj cilj, otežili. Ne vem, kaj se je zgodilo, zagotovo odnos na začetku tekme ni bil pravi in kar lahko rečem je, da smo imeli v prvem nizu srečo, a se iz tega nismo nič naučili. Tudi na začetku drugega niza nismo igrali dobro, nismo znali zaustaviti portugalskih napadalk, čeprav so nizke. Z lahkoto so dosegale točke, predvsem s pomočjo našega bloka, v obrambi pa smo bili počasni. Ne vem, treba bo popraviti veliko stvari, saj nas čakata dve pomembni tekmi in moramo biti osredotočeni in dobro pripravljeni na tekmi. Če ne bomo igrali dobro, nas čaka težko delo."

Nezadovoljna je bila tudi Ela Pintar: "Zdi se mi, da smo se pozno začele boriti, zato se je Portugalkam odprlo in jim potem tudi vse šlo, medtem ko me stvari nekako nismo mogle izpeljati do konca. Nismo jih dovolj pritisnile z začetnimi udarci, zato je bilo toliko težje igrati blok in obrambo, tako da moramo na naslednji tekmi to popraviti in bomo tam, kjer želimo biti."

Pia Blažič pa je dopolnila reprezentančno kolegico: "Zagotovo so se naši slabi začetki na koncu poznali na rezultatu. Portugalke so odigrale zares dobro tekmo, to je treba reči. V obrambi so zelo dobro pobirale in kljub dobri pripravi na tekmo se morda nismo dovolj držale sistema, ki bi se ga morale. Na koncu je ta zbeganost prevladala. A ostajamo na prvem mestu, ta poraz ne pomeni, da bomo odnehale. Gremo naprej in na naslednjih domačih tekmah popravimo rezultat s Portugalske."

Članki iz rubrike