kopitar 2 Odkrito.si

Po Tini Maze tudi on! Je očka iz pravljice

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za četrtek, 20. septembra

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

parcela Svet24.si

Načrtovani dom za starostnike gre v nos ...

1 victoria Svet24.si

Bodoča kraljica se od svojih otrok noče ločiti ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

STA
STA
2 06.08.2018 17:27:54

Ruse po dopinški aferi čaka trnova pot, da se spet vključijo v atletiko

Reuters
Predsednik Evropske atletske zveze (EA) Svein Arne Hansen je v Berlinu pred začetkom evropskega prvenstva napovedal, da Ruse "čaka še kar dolga pot pri njihovi ponovni polnopravni vključitvi" v evropsko in svetovno atletiko.

To po Hansnovem mnenju kaže tudi nedavni primer ruskega skakalca v višino Danila Lisenka, srebrnega na lanskem svetovnem prvenstvu, ki ne bo mogel nastopiti na EP.

Mednarodna atletska zveza je prejšnji teden zanj umaknila dovoljenje za nastop pod nevtralno zastavo, saj je napravil napake pri poročanju o naslovu trenutnega prebivanja in ni bil na voljo za eno izmed testiranj.

Iaaf je rusko atletsko zvezo zaradi s strani države podprtega dopinškega sistema suspendirala novembra 2015. Nato so lahko na mednarodnih tekmovanjih nastopali le tisti Rusi, ki trenirajo in živijo na tujem, ostali pa le ob izpolnjevanju dodatnih pogojev ter testiranjih pri mednarodnih organizacijah, vendar pod nevtralno zastavo.

Hansen je obenem v imenu EA podprl koncept skupnega evropskega prvenstva več športov, ki je bil uveden letos. V Berlinu bodo tako tekmovanja v atletiki, medtem pa se prvenstva v plavanju, kolesarstvu, gimnastiki, veslanju, golfu in triatlonu odvijajo v Glasgowu in njegovi okolici.

"Formula, da tekmovanja potekajo skoraj sočasno bo ostala. Ne bodo ostali vsi omenjeni šport, atletika pa bo gotovo poleg v naslednjih izvedbah evropskega prvenstva več športov," je še dejal Hansen.

Značke: atletika, ep, rusija, doping

Članki iz rubrike