Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 04.08.2014 12:25:20

Končala v enem kosu

Arsen Perić
Marija Šestak po slabih dveh letih znova v tekmovalnem pogonu.
Slovenska rekorderka v troskoku se je v soboto po operaciji in nosečnosti vrnila na tekmovališča. No, morala se je, da je zadostila pravilom. In kako se je počutila mlada mamica? "Zadovoljna sem, da sem tekmo končala v enem kosu," se je najprej nasmejala Marija.

STATUS MEDNARODNEGA RAZREDA
Na državnem prvenstvu je osvojila tretje mestO z rezultatom 12,98 in izpolnila svoja pričakovanja. "Konec maja sem izvedela, da moram tekmovati zaradi statusa, potem pa sem naredila štiri prave skakalne treninge. Tudi danes sem skakala iz krajšega zaleta in sem računala, da lahko skočim okoli 13 metrov. Kar v redu je bilo. Moj cilj je bil, da se ne poškodujem, in to mi je uspelo."

Šestakova si želi tudi, da bi ji podaljšali status tekmovalke mednarodnega razreda, ki je pomemben zaradi službe v vojski. "Morala sem tekmovati, zdaj pa je od zveze odvisno, če bo napisala prošnjo oziroma obrazložitev na olimpijski komite, da mi podaljša mednarodni razred."

OD SEPTEMBRA NA POLNO
Kakšni pa so Marijini načrti za naprej? "Zdaj se bom najprej malo spočila, odšla na morje, septembra pa začnem trenirati na polno. Takrat bo šla mala Tara v vrtec in mi bo veliko lažje, saj prvo leto nisem imela varstva pri babici, ki bi mi omogočil, da bi lahko normalno trenirala. Na začetku se moraš otroku posvetiti 24 ur, zato ni bilo časa za trening. Ampak v to sem šla zavestno, saj sem vedela, da me hčerka potrebuje."

Kljub vsemu se želi Marija vrniti med najboljše. "Šele potem, ko rodiš, vidiš, koliko te otrok potrebuje. Če bi bilo po mojih željah, potem letos sploh ne bi tekmovala in bi začela septembra trenirati, potem bi v dvorani naslednje leto skakala več kot 14 metrov. Toda pravila so drugačna in sem jih morala spoštovati," je zaključila Šestakova.

SNEŽANA: ZELO ME JE BILO STRAH

vukmirovic gw
Grega Wernig

Snežana Vukmirović je ena tistih tekmovalk, ki potrebuje kakšen dober skok, da jih ponese samozavest. Na začetku sezone je kazalo, da bo šlo daleč, potem pa se ji je troskok podrl. Zadnje tedne je trdo trenirala in DP v Celju je bil zadnji test pred evropskim prvenstvom.
"Zelo me je bilo strah, ker nisem natančno vedela, kje sem. Vedela sem, da sem dobro trenirala, vendar sem zelo nihala v daljavah - od 13 do 14 metrov," si je oddahnila Snežana, ki je postala državna prvakinja s skokom 13,90 metra.

Po napornih treningih je še vedno utrujena. "V sredo sem še trenirala na polno in imam v mišicah še bolečine. Na tekmi sem imela po dveh ali treh skokih težke noge. Tudi tekma je zelo hitro potekala, zato ni bilo časa za počitek. Kar sem naredila, sem naredila, zdaj se moram do Züricha samo spočiti."

Ampak ali je skok 13,90 dober znak pred EP? "Sem kar zadovoljna, saj sem tudi svoj najdaljši skok naredila slabo. To pomeni, da imam dovolj moči in veliko rezerve. V redu je," je končala Snežana, ki si želi na EP uvrstitve v finale in skok prek 14 metrov

Članki iz rubrike