Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
03.08.2014 22:01:48
Deli članek:

Šest za Anjo, pet za Nastjo in Roberta

Arsen Perić
Nastja Govejšek

Končano je plavalno DP na Ravnah, kjer so med našimi najbolj izstopali Anja Klinar, Nastja Govejšek in Robert Žbogar.

Zadnji dan DP je zablestela velenjska reprezentantka Nastja Govejšek, ki se je veselila zmag na 50 m prosto in 100 m delfin, prav na koncu pa še z velenjsko mešano štafeto in se od prvenstva poslavlja s petimi zlatimi medaljami. S tem je Govejškova postala druga najuspešnejša plavalka tekmovanja za Anjo Klinar, ki je šestim zlatim kolajnam iz prejšnjih dni dodala še bron na 100 m delfin in štafetno srebro. 

"Z nastopi na DP sem zelo zadovoljna, saj sem plavala na ravni osebnih rekordov. Malo se mi je ponesrečil le nastop na 50 m prosto, popila sem vodo in zato dihala na levo stran," je bila kratka Govejškova, ki si na mladinskih olimpijskih igrah želi nove osebne rekorde. "Ne poznam konkurence in ne vem kam me bo to prineslo. Upam, da tudi v kakšen finale."

Dobro formo sta še enkrat več z zmago in drugim mestom na 1500 m prosto potrdili Ravenčanki Tjaša Oder in Gaja Natlačen ter s tem napovedali, da na evropskem prvenstvu v Berlinu čez 14 dni lahko pričakujeta dobre izide. Zanimiv ženski dvoboj na 200 prsno med slovenskimi reprezentantkami je dobila Tanja Šmid. Ta je za sekundo ugnala Tjašo Vozel iz kranjske Zvezde, ki večjo pozornost usmerja v 50 in 100-metrsko razdaljo.

V moški konkurenci je Robert Žbogar na 100 m delfin osvojil svoj peti naslov na Ravnah in postal najuspešnejši posameznik tekmovanja. Zadnji štafetni preizkušnji na 4x200 metrov prosto sta pripadli plavalcem Olimpije in plavalkam Velenja.