Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
04.08.2014 12:12:52
Deli članek:

Balinarja slavila v Pazinu

psno

Grega Oprešnik in Gregor Sever sta osvojila enega izmed najprestižnejših turnirjev v igri dvojic v hrvaškem Pazinu in ponovila zmago iz leta 2012.

Bogat denarni sklad je na Veliko nagrado Pazina privabil praktično vse najboljše hrvaške in slovenske balinarke in balinarje v članski in kadetski konkurenci, ki so se od petka do nedelje potegovali za najvišja mesta. V kraljevski moški konkurenci se je pomerilo kar 85 dvojic, v zaključne boje pa so se prebile tudi nekatere slovenske dvojice.

V četrtfinalnih bojih so svoje nastope zaključili Marko in Valter Švara (Hrast Kobjeglava), reprezentanta Aleš Borčnik in Davor Janžič ter Slovenec v dresu pazinskega Tria David Šircelj s klubskim kolegom Benjaminom Guštinom, medtem ko sta se polfinale uspeli prebiti navezi Tadej Premru - Dejan Koren ter Grega Oprešnik - Gregor Sever. V slovenskem polfinalu sta bila uspešnejša slednja in slavila z 10:7, v velikem finalu pa ju je čakala hrvaška reprezentančna dvojica Gianfranco Santoro -Roland Marčelja.

Slovenca sta pred polnimi tribunami pazinske dvorane slabše začela in se po pol ure igre znašla v zaostanku z 2:3, a sta v končnici izjemno napetega obračuna preobrnila rezultat v svojo korist in slavila z 8:7, medtem ko sta Koren in Premru osvojila končno tretje mesto.

V ženski konkurenci je nekdanja reprezentantka Helena Ludvik skupaj s hrvaško kolegico Teo Čančarević osvojila drugo mesto, dvojica Milj Mojca Kopač – Mojca Zrinski je turnir končala na tretjem mestu, pri kadetih pa sta do drugega mesta prišla Nik Švara in Gašper Povh.