uber, dunaj Svet24.si

V tujini Uber deluje dobro in zgledno, zakaj se ga...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

protest novinarji rtvs bobo Reporter.si

RTVS je vreča brez dna: dobili bodo višje ...

zigart Ekipa24.si

Urška Žigart do zelo odmevnega prestopa, njen ...

Baby Lasagna je potrdil svoj sloves edinstvenega glasbenega fenomena Revija Stop

Pivo in cvetje - Bombastični koncerti, svetovne ...

Slovenija u20 Ekipa24.si

Ni strahu za prihodnost! Slovenski košarkarski ...

STA
STA
0 25.05.2024 20:58:33

Turk najboljši na reliju v Velenju

Profimedia
Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin (Hyundai i20) je zmagovalec drugega relija za državno prvenstvo. V Velenju, kjer so 39. izvedli dirko, je Turk za dobre pol minute prehitel češko-britansko posadko Filip Kohn/Tom Woodburn (Škoda Fabia), tretja je bila nemška naveza Philip Geipel/katrin Becker (Škoda Fabia), ki je zaostala še 12 sekund več.

Velenjski reli je imel 11 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 132 kilometrov, prijavljenih pa je bilo 71 posadk, od tega 36 iz Slovenije. Štartno številko 1 je nosil Turk, ki je letošnjo sezono začel z zmago v Vipavski dolini, lani pa je v Velenju dobil vse hitrostne preizkušnje.

Letos mu ta dosežek ni uspel, vendarle pa je bil najboljši na petih hitrostnih preizkušnjah, kar je bilo na koncu več kot dovolj za zanesljivo zmago.


Turkov glavni tekmec v državnem prvenstvu Marko Grossi je s sovoznico Taro Berlot (Hyundai i20) po odstopu v Vipavski dolini lovil svoje prve točke v novi sezoni, v kateri brani naslov prvaka. Tokrat je bil skupno peti, med slovenskimi posadkami pa drugi, zaostal je dobro minuto za Turkom.

Turk in Grossi sicer odstopata v slovenski konkurenci. Na reliju v Vipavi jima je bil najbližje Mitja Klemenčič s sovoznikom Vilijem Ošlajem (Škoda Fabia), tako je bilo tudi tokrat in tudi tokrat je zaostal več kot tri minute.

Med tujci sta vlogi favorita upravičila mladi Čeh Kohn in predlanski nemški prvak Geipel z drugim in tretjim mestom v skupni konkurenci.

Značke: reli, dp

Članki iz rubrike