Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.07.2022 16:57:19

Verstappen z zmago na Madžarskem še bolj trdno na vrhu SP

Profimedia
Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Budimpešti. Z novim uspehom, že osmim letos, se je svetovni prvak še bolj utrdil v skupnem vodstvu sezone 2022. Danes je drugo mesto osvojil Britanec Lewis Hamilton, tretji je bil njegov rojak in moštveni sotekmovalec pri Mercedesu George Russell.

Verstappen je sicer dirko začel šele z desetega startnega mesta, ker je imel v sobotnih kvalifikacijah tehnične težave. A z dobro taktiko so pri Red Bullu nadoknadili slabše startno izhodišče, medtem ko so pri Ferrariju izhodišče pokvarili, saj je najbližji zasledovalec Verstappna v SP Monačan Charles Leclerc danes iztržil le šesto mesto.


Russell, ki je v soboto osvojil prvi najboljši startni položaj v karieri, pa se je moral zadovoljiti z najnižjo stopničko, četrti je bil drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz.

Po današnji dirki, zdaj dirkače čaka poletni premor do 28. avgusta, ko bo na vrsti dirka v Belgiji, ima tako lanski prvak še večjo prednost. Zdaj ima že 258 točk, že 80 več kot Leclerc.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike