franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.10.2021 17:06:17

Poljakinje so morale priznati poraz

Trener Grubar s svojima igralkama Kokaljevo in Repnikovo, ki so uspešno prestali prvenstveni krst..
psno
Slovenske kegljavke so s kar štirimi debitantkami premagale reprezentanco Poljske, ki je sicer odigrala zelo dobro. Pohvale si zasluži debitantka Nataša Radič (587).

Na Poljskem se je nadaljevalo svetovno prvenstvo. Po nedeljskem šoku in porazu moške vrste s Poljaki je bila že naslednje popoldne priložnost, da se domačinom vsaj malo oddolžijo. S Poljakinjami so se srečala naša dekleta. Ta so mnogi odpisovali že pred odhodom na Poljsko, saj je v ekipi kar šest debitantk, medtem ko imata Plavčakova in študentka Bizjakova le malo izkušenj, pa tudi trener Franc Grubar je debitant na članskih SP. Imel je celo toliko hrabrosti, da je v ekipo vpoklical kar tri igralke, ki so nastopale v Kamniku na svetovnem prvenstvu za mlajše člane in članice. Nazadnje se je odločil, da je prvenstvo odprla najstnica iz Pivke Nataša Radič, kar je bil zadetek v polno.



Odigrala je izvrstno, podrla zelo lepih 587 kegljev in priborila pomembno točko. Malce prekratka je bila v prvem paru Plavčakova, ki je sicer podrla 581 kegljev. V drugem paru je nastopila slavljenka Patricija Bizjak, ki je praznovala svoj rojstni dan. Čestitala si je kar sama, saj je prinesla pomembno točko za zmago. V drugem paru je z njo igrala tudi Postojnčanka Miklavčeva. Pred zadnjim parom so tako Slovenke vodile s 3:1. Tudi debitantski par v sestavi Kokalj in Ahačič Premrl je vzdržal napade Poljakinj in glasno navijanje navijačev. Čeprav je bila na zaključku zelo razpoložena Nicoletta Dudziakova, ki se je zaustavila na 601 podrtem keglju, je to pomagalo le pri ublažitvi poraza.



Dekleta so si po koncu tekme skočila v objem, v katerega so zvabile tudi trenerja Grubija in bučno proslavile svojo prvo veliko zmago. Vsem je padel od srca težek kamen. Zdaj se bodo v miru pripravile na sredino tekmo z Madžarkami, na kateri ne morejo izgubiti nič, dobijo pa lahko veliko. Trener Franc Grubar je bil po tekmi vidno ganjen: "Res sem zadovoljen. Nisem pričakoval, da bodo vsa dekleta odigrala brez napak. Morda je bila kakšna majhna, nepomembna. Zadovoljen sem. Zdaj bo tako meni kot puncam dosti lažje."



Zdaj so vse oči uprte v sredo, ko Slovenke popoldne čakajo Madžarke, zvečer pa moško vrsto v odločilni tekmi za četrtfinale še madžarski kolegi.



Slovenija – Poljska 6:2 (11:13;3440:3416)

Nataša Radič – Julia Sidlo 2:2 (587:568)

Maja Plavčak – Aleksandra Bonk 1:3 (581:586)

Patricija Bizjak – Julia Borodziewska 2:2 (584:563)

Maša Miklavec – Agata Banaszak-Kaminska/Anna Chwastyniak 2:2 (554:549)

Tadeja Kokalj – Barbara Grandecka 3:1 (557:549)

Marija Ahačič Premrl – Nicoletta Dudziak 1:3 (577:601)

Galerija

Članki iz rubrike