Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.09.2021 15:59:04

Tudi to se lahko zgodi: Prihodnje leto brez dirke v 'domovini' formule ena

Svetovno prvenstvo v formuli 1 se prihodnje leto ne bo vrnilo na nemška tla, saj koledar za sezono 2022 ne predvideva ne Hockenheima ne Nürburgringa, je danes potrdil šef F1 Stefano Domenicali. "Imam občutek, da organizatorji ne zaupajo samim sebi, da bi lahko izpeljali dirko za veliko nagrado," je dejal Italijan za magazin Sport Bild.

Nemčija ima ta čas v SP sedemkratne svetovne prvake med konstruktorji, ekipo Mercedes, ter nekdanjega štirikratnega svetovnega prvaka med dirkači Sebastiana Vettla pri Aston Martinu in sina legendarnega dirkača Michaela Schumacherja, Micka Schumacherja pri Haasu.

Dirkališče Nürburgring je dirko za VN kljub koronski pandemiji gostilo lani, zadnja VN Nemčije v Hockenheimu pa je bila leta 2019. Vendar pa so organizatorji zadržani in se iz finančnih razlogov ne želijo zavezati novim dirkam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.



Vendar pa se šef F1 s temi pomisleki ne strinja. "Samo poglejte Nizozemsko! Zandvoor je razprodan za naslednja tri leta. Zanimanje za dirke F1 je veliko," je za dpa dejal Domenicali in dodal, da predvideva, da bo na hitro razprodana tudi nova dirka v Miamiju.

Domenicali v sezoni 2022 načrtuje 23 dirk za VN, tretjina teh naj bi potekala na evropskih tleh, preostale pa po vsem svetu.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike