Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sm
sm
24 15.09.2021 11:34:05

Člansko in mladinsko svetovno prvenstvo v balinanju: Začetek mundiala po slovenskih željah

Že prvi dan svetovnega prvenstva v balinanju za članice, člane, mlajše člane in mladince je potrdil, da ima slovenska reprezentanca v svojih vrstah obilo kandidatov za najvišja mesta. Sreda prinaša pomembne obračune v skupinskem delu tekmovanja in potrditev vozovnic za četrtfinale.

Ob rahlih zdravstvenih težavah, ki niso povezane z globalno epidemijo, je slovenska izbrana vrsta uspešno odprla nastope v družbi najboljših svetovnih balinark in balinarjev v obmorskem Martiguesu. Po pričakovanjih so se Francozi naredili »francoze« in v nekaterih disciplinah dodatno zapletli sistem tekmovanja ter se pri pripravi igrišč zatekli k improvizaciji, vendar to ni zmedlo Slovencev, ki so na svetovno prvenstvo prišli odločeni, da pred odhodom domov svoje potovalne torbe napolnijo z žlahtnimi kovinami v obliki kolajn.

Uspešno ogrevanje v dvojicah
Prva sta včeraj zjutraj led uspešno prebila Jaka Štremfel in Jan Guštin, ki sta v dobrih 20 minutah nič kaj džentelmensko z igrišč pospremila reprezentantki Indije s 13:0. Na sosednjih igriščih sta imela bistveno več dela mlajša člana Erik Čeh in Žan Sodec, ki sta si proti tekmecema iz Bosne in Hercegovine privoščila dva slabša obrata, a večji del tekme z dobrim bližanjem Sodca in natančnimi udarci Čeha nadzorovala potek dogodkov ter na koncu slavila s 13:5 in si odprla vrata četrtfinala. »Igrišča so malce bolj groba, a kljub temu se na njih da lepo bližati. Z zbijanjem sem zelo zadovoljen, sprejemala sva prave odločitve in imela vse pod nadzorom,« je razkril Čeh.

Slovenca zbrana in natančna
»Dvojico sva z Erikom odigrala po željah, v natančnem zbijanju pa ni bilo vse idealno, saj sem imel ob prvih metih nekaj smole, zaradi česar sem bil malo živčen. Končni rezultat pa je bil vendarle obetaven,« je prvi dan tekmovanja pokomentiral Sodec, ki je popoldne v natančnem zbijanju zbral solidnih 16 točk.



V isti disciplini se je pri mladincih s 17 točkami izkazal Štremfel, ki verjame, da bo med prvenstvom stopnjeval svoje nastope. »Dvojica je služila za krajše ogrevanje, za prvi nastop v natančnem zbijanju pa je 17 točk zelo lep rezultat in v nadaljevanju prvenstva bom skušal rezultate stopnjevati,« je pojasnil 17-letni Kobjeglavec. V ogrevalnem nastopu mladinskih štafet sta Jan Guštin in Luka Blaževič zadela 33 krogel, bistveno bolj razpoložen pa je bil kljub slabšemu počutju Gašper Povh s 45 zadetki in drugim rezultatom prvega kroga kvalifikacij v hitrostnem zbijanju do 23 let.

Večerni spored so organizatorji popestrili s svečanim odprtjem, skoraj že v nočnih urah pa sta v prvem kvalifikacijskem krogu članskih mešanih štafet nastopila še Nina Volčina in Anže Petrič.

Boj za napredovanje
Danes bo šlo še malce bolj zares, saj dvojico mlajših članov čaka derbi proti Italiji za prvo mesto v skupini, ki neposredno vodi v naslednji krog tekmovanja. Prvič se bo v hitrostnem zbijanju predstavil član Aleš Borčnik, premierna nastopa v igri posamezno pa čakata tudi Povha in Štremfla. Neposredni prenos dogajanja iz Francije lahko ljubitelji balinanja spremljajo na spletni strani Balinarske zveze Slovenije.

Značke: balinanje, mundial

Članki iz rubrike