Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
9 14.09.2021 22:18:40

V polfinalu odbojkarskega EP ob Srbih še Poljaki

Profimedia
Reprezentanci Srbije in Poljske sta prvi polfinalistki odbojkarskega evropskega prvenstva. Danes so v poljskem Gdansku Srbi v prvem četrtfinalnem obračunu s 3:0 (23, 20, 25) ugnali Nizozemsko, Poljaki pa so bili s 3:0 (14, 24, 19) boljši od Rusije. Poljaki med najboljšimi štirimi čakajo na zmagovalca sredinega obračuna med Slovenijo in Češko.

Srbi, ki branijo naslov izpred dveh let, ko so v finalu ugnali prav slovensko izbrano vrsto, so v izenačenem uvodu po vodstvu Nizozemcev s 23:22 dobili tri zaporedne točke in osvojili prvi niz. Drugega so dobili bolj prepričljivo po udarnem začetku, prednosti pa niso več izpustili iz rok.

V tretjem nizu so imeli varovanci nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Slobodana Kovača ves čas prednost, a so Nizozemci na koncu celo povedli s 24:23. Vseeno se je niz s 27:25 končal v korist branilcev naslova.

Ti so tako ostali v igri za tretjo zlato kolajno na EP, potem ko so bili poleg zadnjega EP najboljši še leta 2011 na prvenstvu v Avstriji in Češki.



Poljaki so v drugem današnjem obračunu zanesljivo premagali Rusijo. Prvi niz so dobili kar s 25:14, drugi pa je bil bolj tesen. Domačini so ga dobili šele v končnici, ko so izkoristili drugo žogo za osvojitev niza. V tretjem nizu so bili gostitelji znova prepričljivi in slavili s 25:19.

Poljaki bodo skušali na domačih tleh, zaključni del EP bo v celoti potekal v Gdansku, priti do drugega naslova. Prvič so na vrhu stali leta 2009 v Turčiji.

Na zadnjem prvenstvu jih je v polfinalu ustavila slovenska izbrana vrsta. Ta bi lahko bila znova tekmica Poljakov v polfinalu, a mora za to v sredinem četrtfinalu ugnati domačo Češko v Ostravi (19.00). Pred tem bo ob 16. uri še dvoboj Italije in Nemčije. Zmagovalec tega obračuna se bo pomeril s Srbijo.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike