jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

STA
STA
0 01.05.2020 18:47:02

VN Avstrije v formuli ena bi bila lahko v IZOLIRANEM OKOLJU

Reuters
Športni direktor formule ena Ross Brawn je dejal, da možna uvodna dirka sezone svetovnega prvenstva, velika nagrada Avstrije, ponuja dobro okolje za povsem izolirano tekmovanje in je s tem v danih pogojih idealno prizorišče za začetek sezone, prizadeti zaradi pandemije novega koronavirusa.

Organizatorji v elitnem avtomobilističnem športu upajo, da bodo lahko tekmovanje, ki bi se moralo začeti marca v Avstraliji, začeli na dirkališču Red Bull Ring v Spielberg med 5. in 12. julijem.

"Eden od logističnih izzivov bodo testiranja ekip in osebja za dirko, ko bodo vstopali v območje dirkališča. Ko pa bomo to naredili, bi morali vsi ostati tam v izoliranem okolju. VN Avstrije nudi idealno okolje za to," je Brawn povedal za podcast F1 Nation.

"Poleg dirkališča je lokalno letališče, kjer je možno priti s čarterskimi leti. Obenem ni preveč blizu velikih urbanih središč. Ima zelo dobro infrastrukturo, tudi za namestitev ne bo treba imeti avtodomov. Vsi lahko ostanejo tam in zato bi bilo zelo priročno, da bi bili tam dve dirki v dveh vikendih," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ocenil Brown in dodal, da ni treba posebej izpostavljati, da bo tekmovanje potekalo brez gledalcev.V sredo je avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober dejal, da je VN Avstrije odvisna od zdravstvenih in varnostnih ukrepov, ki jih bodo pripravili organizatorji.

"V času pandemije novega koronavirusa se bo vlada o usodi tekmovanja odločala na teh temeljih. Organizatorji morajo pripraviti ustrezen in kredibilen načrt tekmovanja v luči ohranjanja zdravja udeležencev," je napovedal Anschober.

Organizatorji VN Madžarske pa so danes sporočili, da bo dirka formule 1 v Budimpešti 2. avgusta zaradi ukrepov proti pandemiji potekala brez navzočnosti publike.

Članki iz rubrike