ahlin1 Svet24.si

Kljub hudi bolezni nadaljuje z delom odvetnice; ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

1_oto pestner Njena.si

Kako je Oto Pestner premagal trimestno številko ...

Maria Orsitch hubpages com Odkrito.si

Maria Orsić: Ženska, ki je Hitlerju dala leteči...

STA
STA
0 01.05.2020 14:06:52

VN Madžarske brez gledalcev

vszi
Organizatorji VN Madžarske v elitnem avtomobilističnem tekmovanju so sporočili, da bo dirka formule 1 v Budimpešti 2. avgusta zaradi ukrepov proti pandemiji novega koronavirusa potekala brez navzočnosti gledalcev.

Dirka na Hungaroringu bo tako kot britanska VN v Silverstonu brez navijaškega vzdušja. Pred praznimi tribunami bo najverjetneje potekala tudi zaenkrat prva dirka na koledarju. V Avstriji naj bi se dirkači zbrali prvi vikend v juliju.

"Jasno je, da 35. izvedbe VN Madžarske kljub vsem našim prizadevanjem ne moremo izpeljati v navzočnosti gledalcev," so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.


Dodali so, da je je bila odločitev nujna tako za zaščito navijačev kot osebja. Poleg tega je madžarska vlada do 15. avgusta prepovedala vse dogodke, na katerih bi se zbralo več kot 500 ljudi.

"V četrtek je postalo jasno, da dirko lahko izpeljemo le za zaprtimi vrati. Še naprej bomo sodelovali z mednarodnim promotorjem dirk, da najdemo najboljšo rešitev," so organizatorji dodali v sporočilu.

V ponedeljek je šef formule 1 Chase Carey potrdil, da si želijo začetka sezone v Avstriji v začetku julija, potem ko je bila odpovedana še deseta dirka sezone - VN Francije, predvidena za 28. junij. Carey je dejal, da pričakuje, da na prvih tekmah ne bo gledalcev. Dodal je, da upa, da se bodo ti lahko na tribune vrnili v nadaljevanju sezone, v kateri bi vseeno izpeljali med 15 in 18 dirk.

Članki iz rubrike