Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 28.07.2019 18:12:43

Tim Gajser po doooolgem času ostal brez zmage, toda vseeno se mu SMEJI!

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil drugo mesto, premoč je moral priznati le Francozu Romainu Febvreju. To pomeni, da je po sedmih zaporednih zmagah v SP tokrat prvič ostal brez nje, a je še vedno trdno v vodstvu elitnega razreda MXGP.

V prvi vožnji je Gajser osvojil drugo mesto. Premagal ga je le Febvre, tretji je bil Švicar Jeremy Seewer. Gajser, ki je bil v soboto v kvalifikacijah tretji, je tudi večino prve vožnje prevozil na tretjem mestu, a je nekaj minut pred koncem prišel mimo Seewerja in dobil novih 22 točk za SP.

V drugi vožnji je bil scenarij podoben, Gajser je bil po startu tretji, a je kmalu prehitel Seewerja. Pred njim pa je bil Febvre, kar je pomenilo, da se je najboljšemu slovenskemu dirkaču izmuznila skupna zmaga na dirki. Francoz je tako prekinil kar sedem dirk dolgo serijo zmag Gajserja, ki je trajala od portugalske Aguede do Semaranga v Indoneziji pred 14 dnevi.

Skupno je Febvre slavil s polnim izkupičkom 50 točk, Gajser je bil s 44 drugi, Seewer pa s 40 tretji.


A ne glede na razplet današnje dirke Gajser ostaja prepričljivo prvi v skupnem seštevku. Zdaj ima že 582 točk, Seewer na drugem mestu pa 405. Tretji je danes četrtouvrščeni Francoz Gautier Paulin (379).

Na dirki na Češkem je v kvalifikacijah razreda MXGP nastopil še en slovenski predstavnik Klemen Gerčar, ki pa ga danes ni bilo na startu.

V šibkejšem razredu MX2 je nastopil Jan Pancar in dobil nove točke. V prvi vožnji je bil 17., v drugi pa 19., skupno pa je to zadoščalo za 19. mesto. Najboljši trije so bili Španec Jorge Prado pred Nemcem Henryjem Jacobijem in Dancem Thomasom Kjerjem Olsnom.

Sezona se bo nadaljevala že naslednji teden z dirko v belgijskem Lommelu.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike