jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

STA
STA
0 28.07.2019 07:20:31

Fainova z drugim najboljšim slovenskim dosežkom vseh časov 20. na 400 m mešano

www.alesfevzer.com
Slovenska plavalka Katja Fain je davi na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji dosegla osebni rekord 4:48,24 na 400 m mešano in zasedla 20. mesto. Junija letos dosežen osebni rekord na Ravnah na Koroškem je popravila kar za dobre štiri sekunde.

S svojim dosežkom se je Fainova na večni slovenski lestvici prebila na drugo mesto za slovensko rekorderko Anjo Klinar, katere osebni rekord bi še vedno zadostoval za uvrstitev v finale najboljše osmerice na svetu.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj sem ga dosegla zjutraj, a prav visoko me ta izid ne bo pripeljal. Drugače bi bilo na 200 in 400 m prosto, če bi odplavala tako, kot je treba. Danes pa sem se očitno sprostila in odplavala, kot znam. Potrdila sem tudi, da je bila forma pravilno tempirana. Žal sem imela v kravlu tremo. Moram se naučiti tekmovati," je bila po tekmi vesela 17-letna Mariborčanka, ki je vendarle potrdila, da je celo leto trenirala dobro.

Tudi s premiero na SP ni bila nezadovoljna. "Uvrstitve niso slabe, želela pa sem si seveda boljše dosežke na 200 in 400 m prosto. To danes v mešanem plavanju je bil nekakšen dopolnilni nastop, s katerim sem zelo zadovoljna, v kravlu pa sem merila višje, a se ni izšlo. Ampak za prvo svetovno prvenstvo je v redu," je povedala tekmovalka, ki jo po krajšem premoru čakajo priprave na olimpijsko sezono 2020.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike