ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 28.07.2019 07:20:31

Fainova z drugim najboljšim slovenskim dosežkom vseh časov 20. na 400 m mešano

www.alesfevzer.com
Slovenska plavalka Katja Fain je davi na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji dosegla osebni rekord 4:48,24 na 400 m mešano in zasedla 20. mesto. Junija letos dosežen osebni rekord na Ravnah na Koroškem je popravila kar za dobre štiri sekunde.

S svojim dosežkom se je Fainova na večni slovenski lestvici prebila na drugo mesto za slovensko rekorderko Anjo Klinar, katere osebni rekord bi še vedno zadostoval za uvrstitev v finale najboljše osmerice na svetu.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj sem ga dosegla zjutraj, a prav visoko me ta izid ne bo pripeljal. Drugače bi bilo na 200 in 400 m prosto, če bi odplavala tako, kot je treba. Danes pa sem se očitno sprostila in odplavala, kot znam. Potrdila sem tudi, da je bila forma pravilno tempirana. Žal sem imela v kravlu tremo. Moram se naučiti tekmovati," je bila po tekmi vesela 17-letna Mariborčanka, ki je vendarle potrdila, da je celo leto trenirala dobro.

Tudi s premiero na SP ni bila nezadovoljna. "Uvrstitve niso slabe, želela pa sem si seveda boljše dosežke na 200 in 400 m prosto. To danes v mešanem plavanju je bil nekakšen dopolnilni nastop, s katerim sem zelo zadovoljna, v kravlu pa sem merila višje, a se ni izšlo. Ampak za prvo svetovno prvenstvo je v redu," je povedala tekmovalka, ki jo po krajšem premoru čakajo priprave na olimpijsko sezono 2020.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike