Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.07.2019 12:50:06

Gajser v lov na osmo zaporedno zmago s tretjim izhodiščem

Slovenski motokrosist Tim Gajser bo danes na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu lovil že osmo zaporedno zmago v sezoni. Vodilni v razredu MXGP si je na sobotnih kvalifikacijah privozil tretje izhodišče. Prva vožnja bo na sporedu ob 14., druga pa ob 17. uri.

V soboto sta v kvalifikacijah vodilnega v seštevku SP prehitela Francoz Romain Febvre in Švicar Jeremy Seewer. Gajser je imel nekaj težav in je tudi padel, na koncu pa je le ujel tretje mesto, ob koncu je prehitel Švicarja Arnauda Tonusa in Belgijca Jeremyja van Horebeeka.

Na Češkem nastopa tudi drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu SP. Klemen Gerčar v tej sezoni še ni prišel do točk, v Loketu bo skušal priti med najboljših 20 z 28. izhodiščem kvalifikacij.



Gajser ima šest dirk pred koncem sezone v boju za naslov prvaka že izdatno prednost: na prvem mestu je doslej zbral 538 točk, drugi je Seewer s 365, tretji pa največji tekmec Slovenca v prvem delu sezone Antonio Cairoli, ki pa zaradi poškodbe ne tekmuje več.

V šibkejšem razredu MX2 bo v Loketu nastopil Jan Pancar, v kvalifikacijah je bil 18. V tem razredu bosta preizkušnji ob 13. in 16. uri.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike