stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 31.08.2018 13:28:09

V Turčiji ob Gajserju še Jan Pancar

Profimedia
V nedeljo bo v Turčiji na sporedu 18. dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. V elitni kategoriji MXGP bo tekmoval Tim Gajser, ki se je na prejšnji dirki v Bolgariji izkazal z drugim mestom, na dirki svetovnega prvenstva pa se bo prvič preizkusil še Jan Pancar, ki bo tekmoval v kategoriji MX2.

Turčija je dirko svetovnega prvenstva nazadnje gostila leta 2009, takrat zmagal je Italijan Antonio Cairoli. Cairoli je po devetih letih od zadnje turške dirke še vedno v vrhu svetovnega prvenstva in bo tudi v nedeljo veljal za enega od favoritov za zmago.

Glavni favorit seveda ostaja nepremagljivi Nizozemec Jeffrey Herlings, njegova prednost v prvenstvu pred drugouvrščenim Cairolijem znaša že 75 točk.

Med kandidati za uvrstitev na zmagovalne stopničke je tudi najboljši slovenski dirkač Tim Gajser, ki bo v Turčiji tekmoval z lepo popotnico z zadnje dirke, z drugim mestom. V seštevku svetovnega prvenstva se je Gajser ustalil na četrtem mestu, za tretjeuvrščenim Belgijcem Clementom Desallom zaostaja 32 točk. Makolčan si v seštevku prvenstva želi preboja med najboljše tri. Možnosti, da prehiti belgijskega tekmovalca, ki je prav tako v dobri formi, pa ima le še tri dirke, kolikor jih je še ostalo do konca sezone.



"Tekmovati na novih progah je izziv, ker smo vsi v pričakovanju, kakšna bo in kakšne bodo razmere. Vedno sem bil dober v prilagajanju na nove proge, zato tudi v Turčiji ne pričakujem posebnosti. Cilj je, da nadaljujem predstave z zadnjih dirk, kjer sem bil iz dirke v dirko hitrejši in da zmanjšam razliko do prve trojice. Z ekipo smo trdo trenirali in za zdaj nam gre odlično," je pred svojo premierno dirko v Turčiji povedal Gajser.

Tokrat bo po dolgem času slovenski motokrosist tekmoval tudi v kategoriji MX2. Jan Pancar, ki letos tekmuje na dirkah evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250, se je odločil, da se bo v Turčiji pomeril še na dirki najvišje ravni.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirki bosta na sporedu v nedeljo. Prva vožnja kategorije MX2, kjer bo tekmoval Jan Pancar, bo ob 11.15, druga ob 14.10. Gajserja prva vožnja kategorije MXGP čaka ob 12.15, druga ob 15.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike