zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

mojzes Petisvet.si

Zgodovina magije - 6. del: Mojzes, največji ...

kombi, blejsko jezero, vlečenje Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nenavaden dogodek na Bledu: vozilo ...

Tiffany Trump Svet24.si

FOTO: Trumpova hčer pridobila kar nekaj ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

sta
sta
0 30.08.2018 18:34:57

Matej Žagar pred VN Slovenije v Krškem: Rad bi videl, kako je, ko se ljudem 'strga'

Stadion Matije Gubca v Krškem
Mediaspeed
Prihodnji petek in soboto bodo Krško znova zavzeli najboljši tekmovalci sveta v speedwayju. Na 13. veliki nagradi Slovenije za svetovno prvenstvo se obeta nov moto-športni spektakel, najboljši Slovenec Matej Žagar pa verjame, da lahko pred domačimi gledalci poseže visoko.

Dirkaški vikend v Krškem se bo začel v petek ob 16. uri z uradnim žrebom startnih številk, ob 17. uri sledi uradni trening. Dirka se bo začela v soboto ob 19. uri.

Od Slovencev bosta dirkala Matej Žagar in Matic Ivačič s posebnim povabilom prireditelja, priložnost bosta kot rezervi čakala Nick Škorja in Denis Štojs.

Na dosedanjih 12 dirkah za VN Slovenije je najboljši rezultat dosegel Žagar, ki je bil leta 2005 tretji. VN Slovenije 2018 bo zanj 96 dirka v seriji SGP, svoje želje in cilje pa je tokrat razkril preko videosporočila, saj je bil v času današnje novinarske konference v zraku in na poti na Poljsko, kjer ga čaka dirka za njegov poljski klub.

Pred domačo dirko si želi čim boljšega rezultata, čeprav je v zadnjih letih pred domačimi gledalci zaostal za svojimi željami. "Rad bi zmagal doma. To bi bilo fenomenalno. Forma je dobra. Popravil sem se, počutim se dobro na motorjih. Vem, kaj je treba narediti. To je ključ do uspeha," je med drugim povedal Žagar. "Zmagati ni lahko. Imamo priložnost. Moje ambicije so take, da si želim zmage," je dodal.


Doslej je v grand prixu zmagal petkrat, vselej v tujini. "V tujini je bilo 'hudo'. Kjerkoli sem zmagal, je bilo malo domačih navijačev. Rad bi ta občutek doživel doma. Da dobim občutek, kako je, ko se ljudem 'strga'", je v svojem slogu dejal Žagar.

Po sedmih od desetih dirk za SP je v vodstvu Britanec Tai Woffinden s 103 točkami, Poljak Bartosz Zmarzlik je na drugem mestu zbral 87 točk, še osem manj jih ima na tretjem mestu še en Poljak Maciej Janowski. Žagar je na devetem mestu, za osmim Rusom Emilom Sajfutdinovim zaostaja za štiri točke. Povsem dosegljivo je tudi peto mesto Poljaka Patryka Dudeka, ki ima od Slovenca sedem točk več.

Prireditelji dirke so s potekom priprav na dirko zadovoljni, veseli jih tudi podpora AMZS-ja. Predsednik AMD Krško Gregor Žigante je o tem dejal: "Letošnje leto nam je bolj naklonjeno, smo bolj uspešni, vsem nam je to v veselje in nam daje optimizem in nov zagon."

Obljubil je tudi zanimiv spremljevalni program oba dneva, po dirki bo koncert, pripravili bodo tudi navijaško območje. "Dirka je izgovor, da se pride na stadion," je z nasmeškom pripomnil Žigante.

Na novinarski konferenci v Ljubljani je dirkaške barve zastopal slovenski podprvak Matic Ivačič, ki v tej sezoni veliko sodeluje z Matejem Žagarjem. "Cilj na začetku sezone je bil, da postanem državni podprvak in dobim povabilo na dirko. Veselim se dirkanja. V torek sem preizkusil še nov agregat. Priprave potekajo kot je treba," je med drugim dejal Ivačič in se večkrat zahvalil za vso pomoč 17-kratnemu zaporednemu slovenskemu prvaku Žagarju.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike